Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th May 2011, 09:13 AM   #821
diyAudio Member
 
apexaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Serbia
Quote:
Originally Posted by shreya View Post
Sir 'faster' in the sense?
'Slow' and 'fast' with 20kHz square wave.
Attached Images
File Type: jpg 20kHz-Square-Wave.jpg (26.1 KB, 1190 views)
  Reply With Quote
Old 6th May 2011, 09:41 AM   #822
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
Default Set Bias

I've just build AX-14 with 32 Vac supply voltage,but hard to set bias to find 2V on R10 Ohm insted fuse....Why???

Regards
  Reply With Quote
Old 6th May 2011, 01:14 PM   #823
shreya is offline shreya  India
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Andhra Pradesh
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
'Slow' and 'fast' with 20kHz square wave.
what is the value of cap when it is slow at the time of testing

Last edited by shreya; 6th May 2011 at 01:17 PM.
  Reply With Quote
Old 6th May 2011, 01:59 PM   #824
diyAudio Member
 
apexaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Serbia
Quote:
Originally Posted by QQ12e5k1 View Post
I've just build AX-14 with 32 Vac supply voltage,but hard to set bias to find 2V on R10 Ohm insted fuse....Why???

Regards
Try to set 0,5V-1V on 10R, with 2V bias will be 200mA, it's to high. Start with 50mA (0,5V on 10R), and check heatsink temperature after 10min.
Regards
  Reply With Quote
Old 6th May 2011, 04:11 PM   #825
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
You want to build 500W Hi-Fi amp
I must draw schematic for this version, than I will share PCB
Regards
Have you draw this project Sir???

Regards
  Reply With Quote
Old 6th May 2011, 10:53 PM   #826
diyAudio Member
 
apexaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Serbia
Quote:
Originally Posted by shreya View Post
what is the value of cap when it is slow at the time of testing
Values from post #1.
  Reply With Quote
Old 7th May 2011, 02:29 AM   #827
shreya is offline shreya  India
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Andhra Pradesh
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
Values from post #1.
Thank you sir
  Reply With Quote
Old 7th May 2011, 11:16 AM   #828
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
Try to set 0,5V-1V on 10R, with 2V bias will be 200mA, it's to high. Start with 50mA (0,5V on 10R), and check heatsink temperature after 10min.
Regards
I've adjust bias 50mA and it works now....very2 clear sound....
I use 32VAC supply........heatsink temperature is normal.......
What is the minimun load impedance for AX-14??
How to get more bass???

Regards
  Reply With Quote
Old 7th May 2011, 12:53 PM   #829
diyAudio Member
 
apexaudio's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Serbia
Quote:
Originally Posted by QQ12e5k1 View Post
I've adjust bias 50mA and it works now....very2 clear sound....
I use 32VAC supply........heatsink temperature is normal.......
What is the minimun load impedance for AX-14??
How to get more bass???

Regards
Nice, but can you post pictures?
Minimum load is 4ohm.
  Reply With Quote
Old 7th May 2011, 07:29 PM   #830
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by apexaudio View Post
I made this amplifier for test my home DIY speakers (two way TL).
I remember seeing that layout in a kit amp , attached .

Where did you get that though ?
Attached Images
File Type: jpg IMG.jpg (177.4 KB, 1084 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Good ~100W amplifier percy Solid State 16 3rd April 2013 05:16 PM
New desined 4*100W car amplifier Whortless Car Audio 13 21st July 2011 04:39 AM
Ultimate Amplifier DF Plummer Tubes / Valves 19 23rd March 2011 02:48 AM
Ultimate amplifier glen65 Car Audio 2 19th September 2007 02:15 PM
100W Amplifier Shematic and PCB viki Solid State 2 17th October 2004 11:54 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:14 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2