Pioneer VSX-9500S A/V Receiver under maintenance, need support...

A friend of mine asked me to help get his A/V receiver up and running. Some guys have tried to fix it, without success.
First informations are as follows:
After an unpredictable time, it goes into protection mode, and only resets if powering off and on.
There is a pair of output transistors missing. :t_ache:
I will post some photos.
Does anyone have schematics for this amp? (I haven't tried to find them as yet).
Thanks for any advice.
Regards,
Max.
 
A friend of mine asked me to help get his A/V receiver up and running. Some guys have tried to fix it, without success.
First informations are as follows:
After an unpredictable time, it goes into protection mode, and only resets if powering off and on.
There is a pair of output transistors missing. :t_ache:
I will post some photos.
Does anyone have schematics for this amp? (I haven't tried to find them as yet).
Thanks for any advice.
Regards,
Max.

Channel w/ missing OP's is 'floating" ... triggering protect circuit. Either short that channel out with 1k resistor to ground or fix it. Did this on my 4.1 sony receiver before I "moved on" to DIY. :)
OS
 
Some pics...

Thank you OS and Infinia. I was thinking of both situations, and I will manage to execute those procedures.
Attached some pictures.
Regards,
Max.
 

Attachments

  • VSX-9500S24.jpg
    VSX-9500S24.jpg
    117.3 KB · Views: 152
  • DSC00239.JPG
    DSC00239.JPG
    166.8 KB · Views: 141
  • DSC00235.JPG
    DSC00235.JPG
    279.9 KB · Views: 180
  • DSC00236.JPG
    DSC00236.JPG
    198.1 KB · Views: 137
  • DSC00237.JPG
    DSC00237.JPG
    270.3 KB · Views: 146
  • DSC00238.JPG
    DSC00238.JPG
    243.5 KB · Views: 109

akraj

Member
2010-11-25 4:59 am
Dear All:

I also have a Pioneer VSX520 A/V receiver but after few of purchasing it goes protection mode and power does not turn on. I found their repair manual and it says that if there is any DC error then the power will not turn on.

To by pass this, press Avd Surr + Power then it will turn on. And mine turns on but after 2 seconds it shuts off again.

Sometimes after pressing those keys and removing the power cord for a certain time it functions normally; again it goes protection mode without any clue! At least for me L

If I enter service mode by pressing some front panel keys, it show the log how many times the error occurred, like DC Error, Overload, Over Temperature etc.

Can you please suggest what might be wrong and what is DC Error ment by Pioneer?

Thanks in advance
Raj