OLD THREAD Simplistic Mosfet HV Shunt (The Simpler Simplistic Design by Salas) - Page 37 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Commercial Sector > Vendor Forums > Quanghao Audio Design

Quanghao Audio Design Quanghao Audio Design is a producer of DIY Audiophile Kits and PCB boards, selected from many listening tests!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th July 2010, 02:06 PM   #361
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Vietnam
Blog Entries: 2
Send a message via Yahoo to quanghao
Quote:
Originally Posted by Jean-Charles View Post
Did you receive my payment? $35
Thanks
JC
yes! i need repay to you 5$!
__________________
Group buy DAC-END R (ES9018) full assembled board
update 06/14/2013 :http://www.audiodesignguide.com/DAC32/index2.html
  Reply With Quote
Old 11th July 2010, 08:42 AM   #362
diyAudio Member
 
knightsound's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Am I too late to be included for one board?

BTW, I'm in Chiang Mai, Thailand.
  Reply With Quote
Old 11th July 2010, 09:47 AM   #363
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Vietnam
Blog Entries: 2
Send a message via Yahoo to quanghao
Quote:
Originally Posted by knightsound View Post
Am I too late to be included for one board?

BTW, I'm in Chiang Mai, Thailand.
you not late!
__________________
Group buy DAC-END R (ES9018) full assembled board
update 06/14/2013 :http://www.audiodesignguide.com/DAC32/index2.html
  Reply With Quote
Old 11th July 2010, 08:31 PM   #364
piero7 is offline piero7  Italy
diyAudio Member
 
piero7's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Matera
Quangaho, I've mountde the salas shunt regulator on your board.

220+220 V in (only D10+D12 mounted)

IRF9610 as Q1 and IRF840 as Q3 MJE350 Q2 and 2sk170

33 ohm R1 and 56K R3

leds are on but I get only 1/4 of v in and about 50v out. Q1 and Q3 being very hot in few seconds, also with no load

In according to salas suggestions, I tried all 2sk170 I have. Also changed ALL transistors, the regulator still doens't work, always just about 50 volts v-out.

There's any trouble with your board? Do you have any suggestions how to solve this problem?

I 've used your scheme
Attached Images
File Type: gif Senza nome.gif (121.8 KB, 437 views)
  Reply With Quote
Old 12th July 2010, 02:28 AM   #365
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Vietnam
Blog Entries: 2
Send a message via Yahoo to quanghao
SSHV to be safe and protected 840, MJE, K170, so before you installed the CCS and Trimmer. When adjusting the output voltage stability, the rest continue to mount (shunt): 840, Mje350, k170.
It is the simplest way.
Attached Images
File Type: jpg US-buit-SSHV1.jpg (341.0 KB, 439 views)
__________________
Group buy DAC-END R (ES9018) full assembled board
update 06/14/2013 :http://www.audiodesignguide.com/DAC32/index2.html
  Reply With Quote
Old 12th July 2010, 11:17 AM   #366
BDL is offline BDL  Romania
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timişoara
PayPal sent for 2 PCBs.
Thanks!

Doru
  Reply With Quote
Old 12th July 2010, 12:01 PM   #367
piero7 is offline piero7  Italy
diyAudio Member
 
piero7's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Matera
Quote:
Originally Posted by quanghao View Post
SSHV to be safe and protected 840, MJE, K170, so before you installed the CCS and Trimmer. When adjusting the output voltage stability, the rest continue to mount (shunt): 840, Mje350, k170.
It is the simplest way.
Quan I have checked and mounted the 1N383B as you said.

220+220 centre tapped vin (about 300 volts CC after the filter) and still 50 vout of the regulator over 20K load resistor.

The IRF9610 being hot in a while, R1 33ohm.

Due I have changed all transistors (four times) I got and it still continue to not works, please, post the tensions in the critics point to check were is located the prob. The rectifier stage is working, I have 300 vcc, the problems is the regulator, e due it is queite different of the original salas one, help me to solve it.

Maybe the quality of transistors? Can you sell me a kit of transistors please? It's not possible it still continue to won't work
Attached Images
File Type: jpg DSC_3651.jpg (103.7 KB, 396 views)
File Type: jpg DSC_3652.jpg (76.8 KB, 354 views)
  Reply With Quote
Old 12th July 2010, 02:51 PM   #368
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Cologne
Quote:
Originally Posted by piero7 View Post
Quan I have checked and mounted the 1N383B as you said.

220+220 centre tapped vin (about 300 volts CC after the filter) and still 50 vout of the regulator over 20K load resistor.

The IRF9610 being hot in a while, R1 33ohm.

Due I have changed all transistors (four times) I got and it still continue to not works, please, post the tensions in the critics point to check were is located the prob. The rectifier stage is working, I have 300 vcc, the problems is the regulator, e due it is queite different of the original salas one, help me to solve it.

Maybe the quality of transistors? Can you sell me a kit of transistors please? It's not possible it still continue to won't work
I had a lot of troubles with the Zener. Changed it and changed and tested (j)fets and bjt twice on a devicetester. Everything tested ok except the Zener. So, since I had more 9610 than 5WZener, I tried it without the Zener and.......it worked properly. Seems that I was too stupid to mount a Zener in the right way. Since it worked and is still working I don't mind.

Zener burnt and had a R=20 then, so obviousely it couldn't work.

Regards

Ernst
  Reply With Quote
Old 12th July 2010, 03:05 PM   #369
piero7 is offline piero7  Italy
diyAudio Member
 
piero7's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Matera
I already tried to remove zeners...
  Reply With Quote
Old 14th July 2010, 06:51 PM   #370
piero7 is offline piero7  Italy
diyAudio Member
 
piero7's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Matera
Problem solved!!!

here: Simplistic Mosfet HV Shunt Regs

Thanks quan!!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Simplistic Mosfet HV Shunt Regs Salas Power Supplies 4413 24th August 2014 04:20 PM
About the Simplistic Mosfet HV Shunt group by quanghao Quanghao Audio Design 7 18th July 2010 03:31 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:49 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2