Go Back   Home > Forums > Blogs > rjm

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Rate this Entry

Upgrading the Sapphire headphone amplifier (photos)

Posted 17th December 2013 at 10:10 PM by rjm
Updated 20th December 2013 at 10:14 AM by rjm

Straightforward transplant. Out with the old (anyone want them?) in with the new. Re-used the OPA134 op amp and my dog-eared pair of 0.47uF Multicaps.

On powering up I discovered that with the specified 10 ohms in R9,10 the output bias current was upwards of 200 mA and things were getting a bit toasty. I paralleled a second 10 ohm resistor, dropping the resistance to 5 ohms and dialing back the output bias current to about 70 mA. Latest schematic revision has R9,10 values edited to match.

Currents stable. Heatsink temperatures around 50 C. Output offsets around 15 mV. No noise or hum.

Presently giving it some burn in time.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC_3577 1000.jpg
Views:	175
Size:	398.6 KB
ID:	1180   Click image for larger version

Name:	DSC_3558 1000.jpg
Views:	158
Size:	303.2 KB
ID:	1181   Click image for larger version

Name:	DSC_3579 1000.jpg
Views:	121
Size:	306.7 KB
ID:	1182   Click image for larger version

Name:	DSC_3588 1000.jpg
Views:	109
Size:	311.2 KB
ID:	1183   Click image for larger version

Name:	DSC_3589 1000.jpg
Views:	93
Size:	375.9 KB
ID:	1184  

Click image for larger version

Name:	DSC_3592 1000.jpg
Views:	229
Size:	388.8 KB
ID:	1185   Click image for larger version

Name:	pcb-sapphire-20f3-sch.png
Views:	203
Size:	37.3 KB
ID:	1186  
Views 317 Comments 0 Email Blog Entry
Total Comments 0

Comments

 
Hide this!Advertise here!

New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:23 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2