Go Back   Home > Forums > > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Tubelab Discussion and support of Tubelab products, prototypes and experiments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th April 2020, 02:59 AM   #1
brl0301 is offline brl0301
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2019
Default Intermittent Ground Loop Issue

Hey everyone, I am the happy owner of a tse ii that I built a few months back. Ive always had a low level hum that is audible from my seating position (about 10') but isn't audible once I start playing music. I just figured it was a reasonable level and didn't worry much about it. The odd part is that about once a week the hum will get extremely loud, enough to overpower the music. The loud hum seems to come and go at will but only about once a week.

I've tried a few things to troubleshoot so far:

-Lifted the ground on the tse. This makes the amp dead quiet even when the loud hum is occurring

-Connected a standalone DAC. This also made the amp dead quiet

- Disconnected the coax cable into my cable box. This got rid of the loud hum but still left the lower level hum

My thinking is that the loud occasional hum is coming from the cable box. Would it make sense for this to be intermittent and not all the time.

My second thought is that there is a ground loop occurring between my Denon AVR, which I am using as a pre-amp into the tse. This would explain why running an external DAC would eliminate the lower level hum.

Sorry for the super long post. Im just trying to work my way through the issue and come up with a solution.

Does anyone have any thoughts on the issue or possible solutions? Thanks!!
 

Reply


Intermittent Ground Loop IssueHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will this Ground Loop Become an Issue? garrettm Construction Tips 2 8th August 2016 11:57 PM
ground "loop" type issue with Android phones into class D amps clong Analog Line Level 6 29th October 2013 01:14 PM
Hum (ground loop?) issue when using HT pass through on SDS-254 amp chronomitch Solid State 15 29th August 2011 04:06 PM
YAAGLI - Yet Another Aikido Ground Loop Issue enigma_swe Tubes / Valves 18 26th May 2010 01:03 AM
Possible ground loop issue? atnaat PC Based 4 12th May 2010 01:21 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:03 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2020 diyAudio
Wiki