Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Kicker zx1500. 1 no output.
Kicker zx1500. 1 no output.
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 22nd May 2019, 03:15 PM   #51
PapaZBill is offline PapaZBill  United States
diyAudio Member
 
PapaZBill's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Yale, Oklahoma
Does the control board have an Inductor in the L200 locator? I looked for it on the picture you posted but wasn't positive it was not there.
__________________
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke
  Reply With Quote
Old 22nd May 2019, 03:28 PM   #52
PapaZBill is offline PapaZBill  United States
diyAudio Member
 
PapaZBill's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Yale, Oklahoma
Having taken a second look, I'm fairly certain this is the right control board.

The screenshots you posted look nominal, so Im fairly certain the board is good.

If you have another good 1500.1 try swapping the board. Be sure to allow the caps to drain off before you remove and install boards.

I meant to suggest L101 as the culprit.Check the inductance and core for any damage. Also, there may be a cap under the preamp board that was puntured and shorting to the preamp. I don't recall if this was an issue with this amp.
__________________
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke
  Reply With Quote
Old 22nd May 2019, 05:42 PM   #53
rhempz01 is offline rhempz01  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Milford Delaware
U202
1.) .008
2.) 000
3) -. 003
4) -. 002
5) . 001
6) -. 006
7) 000
8) .007
9) -.003
10) - .003
11) -.001
12) -. 001
13) .005
14) . 002
  Reply With Quote
Old 23rd May 2019, 01:21 AM   #54
rhempz01 is offline rhempz01  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Milford Delaware
L101 13.001uH
I have a class d board here from a later model board 2009 1500.1 that has the l200 yet if I try it the current raised and the output transistors started to heat up. Maybe it just needs something changed?
Attached Images
File Type: jpg 1558574339659463334123360388919.jpg (944.1 KB, 20 views)
  Reply With Quote
Old 23rd May 2019, 01:10 PM   #55
PapaZBill is offline PapaZBill  United States
diyAudio Member
 
PapaZBill's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Yale, Oklahoma
Okay, post a picture of both boards.

So, the original board plays but high pitched hum with and w/o signal, and the 09 board cause excessive idle current and heats up the output mosfets. Would that be the long and short of it?

Where you able to look at the waveforms Perry asked about? with and w/o signal, before and after the output inductor?
__________________
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke
  Reply With Quote
Old 23rd May 2019, 02:18 PM   #56
PapaZBill is offline PapaZBill  United States
diyAudio Member
 
PapaZBill's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Yale, Oklahoma
Quote:
Originally Posted by rhempz01 View Post
L101 13.001uH
I have a class d board here from a later model board 2009 1500.1 that has the l200 yet if I try it the current raised and the output transistors started to heat up. Maybe it just needs something changed?
BTW, my docs show a 14uH L100, so that inductor should be fine, as long as the core looks healthy.
__________________
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke
  Reply With Quote
Old 23rd May 2019, 10:08 PM   #57
rhempz01 is offline rhempz01  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Milford Delaware
OK, it also makes a audible blurp when switched off with audio input. As soon as the relay engages it starts wining sound.
  Reply With Quote

Reply


Kicker zx1500. 1 no output.Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kicker zx1500.1 Krosancollosus Car Audio 2 10th August 2016 11:15 AM
Kicker ZX1500.1 S Merlington Car Audio 2 2nd May 2016 07:07 PM
Kicker ZX1500.1 bikerboy87 Car Audio 21 3rd April 2015 04:38 PM
Kicker ZX1500.1 trucknorris Class D 0 18th July 2013 06:27 PM
kicker zx1500.1 output inductor? shane300zx Car Audio 9 2nd August 2011 08:58 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:41 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki