Go Back   Home > Forums > >

Orion XTR 1400
Orion XTR 1400
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools
Old 9th January 2009, 02:05 PM   #1
NIM006 is offline NIM006  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2009
Exclamation Orion XTR 1400

Hello to all! This is my first post on this forum, I hope I can solve my problem here
I have an old Orion XTR 1400 that I picked up used and abused from a buddy a while back. It had no side panels, no wiring harness, no bottom cover plate, broken inputs jacks and two broken push-button switches... needless to say its a project. I've cut sheet aluminum to fabricate side panels, albeit in a different configuration than factory, and replaced the stainless steel i/o pins for power and speaker with more convenient binding posts and a terminal strip. I pulled some panel-mount gold-plated RCA's form a derelict Parasound rack-mount CD player and used keypad switches to replace the broken stock ones in the crossover section... And now the problem.... As you may know, the Orion XTR1400 has dual power inputs, dual supplies, and is basically built like two seperate amps sharing one board and case. The left channel powers up and operates normally, however the right channel pulls ridiculous current and drives the speaker with DC as soon as you connect the RCA inputs, to me this sounds like a failure of one or more of the output transistors, but (and I admit, my expertise lies in 2-way radio equipment, not audio) when I try to check the legs of each using my DMM, I get identical readings on all output chips on that side... and a completely different reading from the side that still works. I really want to save this beast from the landfill, so if any of you have some helpful advise, I'd sure love to hear it! Thanks everyone and have a fantastic weekend!
  Reply With Quote
Old 9th January 2009, 03:22 PM   #2
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Before you connect the RCAs, does the amp produce any DC on the speaker terminals?

Before you connect the RCAs, does the amp produce rail voltage at the output transistors and 15v for the op-amps?

Can you send me or post at least one photo of the inside of the amp so I can see what we're working on?

babin_perry@yahoo.com

How are the readings different from one side to the other?
__________________
Anyone who purchased the repair tutorial, email me (babin_perry@yahoo.com) if you want to download the latest version.
  Reply With Quote
Old 12th January 2009, 02:11 PM   #3
NIM006 is offline NIM006  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2009
Thanks for your reply man! I'll get it connected and send you some readings as soon as I get into the office this morning, I"ve got some pics and will send them as well.

Thx,
Ave
  Reply to this post

Reply


Orion XTR 1400Hide this!Advertise here!
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
QSC 1400 Schematics Zero Cool Solid State 11 24th September 2018 12:23 AM
Best SQ Sub for a 1.77 ft^3 Sealed (1400 W Rms amp) ? Ornlu Subwoofers 1 12th January 2007 07:56 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:49 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2021 diyAudio
Wiki