Tubelab Simple SE with big honkin' Edcors? - Page 13 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Commercial Sector > Vendor Forums > Tubelab

Tubelab Discussion and support of Tubelab products, prototypes and experiments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13th July 2009, 06:25 AM   #121
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2004
Hello,
Spoke too soon. Now I developed distortion on the right channel arrrgghh!

Can someone post a schematic on their grounding scheme please? I think the schematic on the website is lacking. Thanks and Godspeed.

John Revilla
  Reply With Quote
Old 5th February 2011, 09:04 PM   #122
rknize is offline rknize  United States
diyAudio Member
 
rknize's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicagoland
Send a message via AIM to rknize Send a message via Yahoo to rknize
Default Smells like toast

I had just popped-in my Tung-Sol reissue 6550s. It was playing for a few minutes when I noticed that the tube distress indicator was lit (red plates). One of the tubes was running away. When I approached the amp, it smelled like burnt toast. I took it apart only to find one burnt cathode resistor. It's in parallel with a 5W 680 ohm resistor. I replaced it, but forgot which tube was doing it, so I ran it with the 340 ohm bias setting, which has 2 680 5W resistors in parallel. The bad tube did the same thing, slowly rose in current and started to approach the 63V limit of the cap. The cap tested good and looked fine, but now I'm thinking I should have replaced it. Oh well, we'll see what happens.

I put one of the other 6550s in and it works fine. Tube has some kind of internal short or alignment issue I guess. It worked fine at various points in the past and does play music, but likes it hot.
Attached Images
File Type: jpg tubelab-simplese-cathode-resistor-toast.jpg (225.2 KB, 298 views)
  Reply With Quote
Old 14th February 2011, 05:22 AM   #123
rknize is offline rknize  United States
diyAudio Member
 
rknize's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicagoland
Send a message via AIM to rknize Send a message via Yahoo to rknize
Finally got the manual exposure on our little point-and-shoot to do what I want. Love these SEDs.
Attached Images
File Type: jpg tubelab-simplese-kt88s-glow.jpg (118.5 KB, 235 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tubelab Simple P-P booangler Tubelab 607 11th November 2014 09:24 PM
Electrolyticless Tubelab Simple SE nic6paul Tubelab 26 20th August 2013 01:56 PM
Second Tubelab Simple SE board done budmaestro Tubes / Valves 0 24th July 2008 01:18 AM
Tubelab Simple SE & Edcor waam68 Tubes / Valves 2 6th March 2008 01:15 PM
New SET: JE labs simple 45 or tubelab SE? cwujek Tubes / Valves 14 27th November 2007 05:15 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:15 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2