QuantAsylum QA400 - Page 17 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Design & Build > Equipment & Tools

Equipment & Tools From test equipment to hand tools

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th April 2013, 08:59 PM   #161
1audio is offline 1audio  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: SF Bay Area
Blog Entries: 3
Which graphic subsystem on that machine? Are the drivers current? Which version of Direct X?

Computers bring the problem of variations and bugs galore. Sometimes they only surface when a developer uses an obscure but legitimate way to "paint" a screen. It also happens too often with browsers. Some of the pictures posted here force a reload of the page to continue for some reason. Its just the way of things today.
__________________
Demian Martin
Product Design Services
  Reply With Quote
Old 26th April 2013, 09:33 PM   #162
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Connecticut
Btw, it looks like you have some higher than normal DPI setting or Large Icons turned on.
  Reply With Quote
Old 28th April 2013, 04:07 AM   #163
RNMarsh is offline RNMarsh  United States
diyAudio Member
 
RNMarsh's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: 2457 Cascade Trail; Cool, CA. 95614
The USB now works very well on this one PC -using the latest software version. No problems with usb connection on this desk-top PC.

I do think that the current draw is an important point to recognise with portable PC/battery use.

And, apparently, many USB 2.0 cables are just made for printers with no regard to high speed use.

Working on the left-right scrolling issue next per Matt at QA.

Thx-RNMarsh

Last edited by RNMarsh; 28th April 2013 at 04:12 AM.
  Reply With Quote
Old 29th April 2013, 06:54 AM   #164
RNMarsh is offline RNMarsh  United States
diyAudio Member
 
RNMarsh's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: 2457 Cascade Trail; Cool, CA. 95614
The scrolling used on the QA100 works well... might be able to fit that to the QA400. Fingers crossed.

-RNM
  Reply With Quote
Old 30th April 2013, 05:45 AM   #165
RNMarsh is offline RNMarsh  United States
diyAudio Member
 
RNMarsh's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: 2457 Cascade Trail; Cool, CA. 95614
Default Good news !

Good news! No more missing right side of panel !!
Now I can use any display text size for my tired old eyes and the QA400 control panel is not affected.
Works great now ! I'm a happy camper once again.

Use the new version put up today --- v1.058

THX-RNMarsh

Last edited by RNMarsh; 30th April 2013 at 05:47 AM.
  Reply With Quote
Old 30th April 2013, 07:44 AM   #166
FdW is offline FdW  Netherlands
diyAudio Member
 
FdW's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Both feet on the ground (near Gouda)
It shows that the people at QA are doing there best Good to see that!
  Reply With Quote
Old 9th June 2013, 05:00 PM   #167
diyAudio Member
 
Max Headroom's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: West Australia, straight over the road from the beach, natural ambient sounds only.
Has anybody tried using this device as a music DAC....ie plugged it into an audio system and had a listen to it .

Dan.
  Reply With Quote
Old 9th June 2013, 05:25 PM   #168
1audio is offline 1audio  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: SF Bay Area
Blog Entries: 3
It doesn't work that way. They have a custom driver that sidesteps the audio system (for very good reasons).
__________________
Demian Martin
Product Design Services
  Reply With Quote
Old 29th June 2013, 12:51 AM   #169
skidave is offline skidave  United States
diyAudio Member
 
skidave's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: York, Pennsylvania
Hi Demian,

Do you have a BOM for your circuit? Also, any extra boards around?

Thanks,

Dave
  Reply With Quote
Old 1st July 2013, 04:28 AM   #170
1audio is offline 1audio  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: SF Bay Area
Blog Entries: 3
No extra boards now. I need to get back to this (maybe this week). Too much real work getting in the way.

You can extract a BOM from the schematic (which I need to update). I have attached the last version for reference. When I( last looked at this there were some nagging questions about gains and Matt at QA had revised a file to fix the issues but I have not tested it yet. I am currently bypassing the gain switches and all works fine for most applications but it still needs testing.
Attached Files
File Type: zip QA400 BOM.zip (8.7 KB, 59 views)
__________________
Demian Martin
Product Design Services

Last edited by 1audio; 1st July 2013 at 04:30 AM. Reason: forgot ZIP file
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:25 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2