Help with InFocus LP340 - Page 3 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Everything Else > The Moving Image > DIY Projectors

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th August 2007, 05:39 PM   #21
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: non
hmm. never seen that before.


if you have access to an ESR meter, if you pull the lid off and take out the power supply, youll see 2 small yellow transformers in the middle of the board next to a large capacitor in the middle between the two.

well you need to ring check the primary windings of both transformers with an ESR meter, they should be about 10 ohms or so.

if one of them ESRs around 0 ohms most likely the windings are shorted, and the cause of your trouble.


also the logic lock-up is being caused by the regulator opto going bad in the power supply. once it goes bad, itll blow up the power supply like most do.

those are the only 2 things i can think of.

if you had another unit, you could swap out the supply to see what was happening.
  Reply With Quote
Old 9th August 2007, 09:07 PM   #22
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2007
Send a message via AIM to adamsfam5 Send a message via Yahoo to adamsfam5
Cool.. I'll pull it apart this weekend and see what I find. Is this something you fix yourself?
  Reply With Quote
Old 9th August 2007, 09:51 PM   #23
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: non
yea, but i havent seen that EXACT issue before. so the only thing one can do is crack it open and have a looksie.

but i HAVE seen it ignite the lamp, but the lamp would be dim for a short period of time, and then cut off. i have seen that. and thats caused by shorted turns in the boost converter coil primary.
  Reply With Quote
Old 9th September 2007, 05:16 AM   #24
Whomiga is offline Whomiga  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
I would like to get more information about getting this board (MagneTek Model: 3979-03-100 or InFocus 510-1486-25 from an InFocus LP340B) either repaired, or how to repair it myself if at all possible. I'm currently a new member and under moderation, so I can't send an E-Mail directly. I've already done a quick check of the board to have a blown Q500 and a very fried circuit which was connected to a Heatsink on the top of the board, along with a bad Capacitor next to it. The Q500 remains on the board but is obviously broken in half. I have removed the Heatsink and attached Circuit (Tough with the silicone) and the Capacitor along with the soldered in fuse. I have the board currently outside the unit for possible future repairs. (I have kept all removed components for reference/replacement purposes)
  Reply With Quote
Old 23rd September 2007, 02:09 PM   #25
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: non
if you want to attempt this, there are several parts that need to
be replaced as follows:

Viper100A controller. (not sure of the U number. burried in silicone).
Q500 = small signal PNP, part number FMMT3906TA Sot23
D500, D501 part number BAV99 Sot23
D503 part number BAW56 SOT23
100UF 25V capactor.
R514 2Kohm 1/4watt SMD resistor
R517 100K ohm.
U1 ET1102 opto-isolator. lots of cross and compatibles. look around.
CR500 IR3J international rectifier diode.
main line fuse. 5Amp 250V BUSS fuse. reccommend using a fuse holder.

check R515, and R516 for opens. replace if necessary.

check C508, C511, C501, C505 for shorts. if none, proceed to do ONLY above
component replace.

if any of these are shorted, you must do above replace, AND then replace:
U504 L6561D controller IC.
R581 22ohm 1/4 watt SMD

thats about it. ;-)
  Reply With Quote
Old 26th October 2007, 06:43 AM   #26
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Malmoe
Infocus LP530

Hi! iI got a lamp from ywh it worked great the first day i testet it (bright and with good colours).But sadly the next day the projector broke down just after 30 minutes.After checking the powerboard the first thing i noticed was that the resistor R577 is burned (and open) and the condensator C518 is shorted.After some reading in this great forum I guess that the viper100a and one or two photocouplers SFH617A-2 is gone too and C13
(el.condensator 100mikroF. 25V).And the 3 pinned component on the left of C518 marked ?508 (i canīt read the first letter ).
I guess schematics for this powerboard is impossible to find.If i gonna try to repair this i need to know the values of the following:

R577 ??? ohms (canīt read the numbers because its burnt think it begins with a 5 and ends with a 0)
C518 ?? (got no markings)
?508 donīt know what this is transistor or diod ?? (itīs marked n5 JE)

Projector: Infocus LP530
Ballast: MagneTek Model: 3A49-03-100 (Output:75VDC @ 3.6A)Original lamp is: 270w SHP now lamp is 270w JYS/DC from ywh

Can you mbates14 or anybody here help me with this, or where i can find a new powerboard?
Any help would be great! Thanks a lot!
Attached Images
File Type: gif burnt.gif (90.6 KB, 607 views)
  Reply With Quote
Old 26th October 2007, 06:47 AM   #27
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Malmoe
Hi! Picture of ballast attached
Attached Images
File Type: gif ballast.gif (82.4 KB, 625 views)
  Reply With Quote
Old 26th October 2007, 07:01 AM   #28
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Malmoe
And the whole thing..

ywh has a ASTEC AA21620 ballast, is it possible that it got the parts i need for my ballast ?
Attached Images
File Type: gif power.gif (99.0 KB, 607 views)
  Reply With Quote
Old 26th October 2007, 03:26 PM   #29
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: non
i know what you need to fix this ballast, but you need to start a new thread on it.
  Reply With Quote
Old 29th October 2007, 09:27 AM   #30
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Malmoe
Hi! mbates14 thanks for your reply .It would be great if you could help me with this.Iīve started a new thread :
Help repairing Infocus LP530
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:10 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright Đ1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2