Go Back   Home > Forums > > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Vendor's Bazaar Commercial Vendors large & small hawking their wares

Shanti Dual LPS 5V/3A , 5V/1.5A
Shanti Dual LPS 5V/3A , 5V/1.5A
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th October 2019, 06:17 PM   #751
hoqpus is offline hoqpus
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2019
Quote:
Originally Posted by cdsgames View Post
Smartphone charger..how many A ?


Have you chosen the USB output ?
Enough. Oneplus charger 5V / (up to) 4A

Moode 6.3.0 is now installed on my RPi. I will now put this sd in the USBridge to check if it's on the SW

With my RPi the display only works during start up -.-
Now I'm out of ideas

Booted my RPi with the sd card from the USBridge
-> no sound, but display is working like on the Bridge.
-> all issues seem to be connected to SW

Booted USBridge with RPi sd card
-> finally sound, no display
-> no the sw issue in the USBridge Image needs to be sorted out

Last edited by hoqpus; 16th October 2019 at 06:47 PM.
  Reply With Quote
Old 16th October 2019, 06:29 PM   #752
cdsgames is offline cdsgames  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2015
Ladies and gents,


I am unable to turn off Revolution Dac. I have listened to Take 5 , Destiny Child Survivor , Los Panchos " Sin Ti" and last to Issac Stern (ave maria sounds wonderful)


I never had a DAC with less hi frequency grating (to ears). There is absolutely no "out of band noise" called also "fatiguing sound"


Its musical , its full of detail , and its the NOT bright (I know why ess sound bright , I am able to see the 900Khz spike and I figured a way to reduce it) . In a way its closer to Boss than Katana , while keeping all the microdetail


Still I am using rev Dac + Usbridge Sig and Shanti LPS feeding both. Earthing is done using star ground (Usbridge Sig is connected to Shanti earth , Rev earth is connected to same point).


My best explanation is that absence of hi frequency sound seems to be relaxing alowing to enjoy the music.


Wifey was able (on 3 songs , blind testing) to pick up Rev at 100% times (yeah I know not very scientific)




More details in the days to come.
  Reply With Quote
Old 16th October 2019, 06:33 PM   #753
cdsgames is offline cdsgames  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2015
Quote:
Originally Posted by hoqpus View Post
Enough. Oneplus charger 5V / (up to) 4A

Moode 6.3.0 is now installed on my RPi. I will now put this sd in the USBridge to check if it's on the SW

Send me a PM with your email and I will get you in contact with Sudeep. So far we solved 3 issues today


Usualy its in the setting of customers (not that I think that necessarily your issue, just saying thats how we solved them)

Last edited by cdsgames; 16th October 2019 at 06:41 PM.
  Reply With Quote
Old 16th October 2019, 06:51 PM   #754
matthiasw is offline matthiasw  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by cdsgames View Post
Ladies and gents,
I am unable to turn off Revolution Dac. I have listened to Take 5 , Destiny Child Survivor , Los Panchos " Sin Ti" and last to Issac Stern (ave maria sounds wonderful)
I never had a DAC with less hi frequency grating (to ears). There is absolutely no "out of band noise" called also "fatiguing sound"
Its musical , its full of detail , and its the NOT bright (I know why ess sound bright , I am able to see the 900Khz spike and I figured a way to reduce it) . In a way its closer to Boss than Katana , while keeping all the microdetail
Still I am using rev Dac + Usbridge Sig and Shanti LPS feeding both. Earthing is done using star ground (Usbridge Sig is connected to Shanti earth , Rev earth is connected to same point).
My best explanation is that absence of hi frequency sound seems to be relaxing alowing to enjoy the music.
Wifey was able (on 3 songs , blind testing) to pick up Rev at 100% times (yeah I know not very scientific)
More details in the days to come.
Which OS for SIG did you use for this listening?
Thanks

Matt

Last edited by matthiasw; 16th October 2019 at 06:53 PM.
  Reply With Quote
Old 16th October 2019, 06:53 PM   #755
hoqpus is offline hoqpus
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2019
Quote:
Originally Posted by cdsgames View Post
Send me a PM with your email and I will get you in contact with Sudeep. So far we solved 3 issues today


Usualy its in the setting of customers (not that I think that necessarily your issue, just saying thats how we solved them)
I cross checked by installing Moode 6.3.0 on my RPi. And then exchanging the sd cards. On my RPi sound is working but the display for some reason not.

Booted my RPi with the sd card from the USBridge
-> no sound, but display is working like on the Bridge.

Booted USBridge with RPi sd card
-> finally sound, no display

-> all issues seem to be connected to SW
-> now the sw issue in the USBridge Image needs to be sorted out
  Reply With Quote
Old 16th October 2019, 06:56 PM   #756
cdsgames is offline cdsgames  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2015
I have sent email to Sudeep


If I understand this correctly on both RPI and Usbridge Sig with Moode 6.3.0 you get sound now but no display ?

Last edited by cdsgames; 16th October 2019 at 06:59 PM.
  Reply With Quote
Old 16th October 2019, 06:58 PM   #757
hoqpus is offline hoqpus
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2019
Thanks will keep you up to date
  Reply With Quote
Old 16th October 2019, 07:02 PM   #758
cdsgames is offline cdsgames  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2015
Quote:
Originally Posted by matthiasw View Post
Which OS for SIG did you use for this listening?
Thanks

Matt



Moode
  Reply With Quote
Old 16th October 2019, 07:08 PM   #759
cdsgames is offline cdsgames  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2015
I am not sure if Tim is around,,,will ping him since it seems to me its the same issue on RPI/Usbridge Sig
  Reply With Quote
Old 16th October 2019, 07:14 PM   #760
hoqpus is offline hoqpus
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2019
Shall I just reset all settings to default?
Is there anything significant that you are changing?
  Reply With Quote

Reply


Shanti Dual LPS 5V/3A , 5V/1.5AHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buffer with Dual N-Ch Jfets and Dual Power Supply vdi_nenna Pass Labs 64 22nd April 2019 07:19 PM
Who wants 2SK194 Dual Jfets, C3381/A1349 Gr dual pair BJT? Junm Swap Meet 0 28th October 2015 03:17 PM
Dual Othorn / Dual modified F215AN Build Log Summary Alethia123 Subwoofers 62 17th September 2014 12:59 PM
50VA Toroidal Transformer Dual Primary 120/120 and Dual Secondary 15/15 KatieandDad Swap Meet 3 11th February 2012 06:26 AM
Dual turntable dual cs741q help needed steelyjoe Analogue Source 0 8th August 2010 03:25 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:07 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2020 diyAudio
Wiki