Go Back   Home > Forums > > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Vendor's Bazaar Commercial Vendors large & small hawking their wares

First One - mosfet amplifier module
First One - mosfet amplifier module
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th November 2016, 07:51 PM   #3411
nycavsr2000 is offline nycavsr2000  United States
diyAudio Member
 
nycavsr2000's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: North Carolina
First One - mosfet amplifier module
Is there any advantage that First One S has over First One M if the latter is configured with +/- 40V supplies? I assume that the S version should have similar sonics but lower power.

Thanks,
Anand.

Last edited by nycavsr2000; 6th November 2016 at 07:53 PM.
  Reply With Quote
Old 7th November 2016, 06:33 AM   #3412
maxidcx is offline maxidcx  France
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2012
awaiting LC info, FO S will most likely be only 1 push pull (1 die) and therefor les expensive and potentially smaller and bias will be lower (probably half) so this will be easier to integrate in smaller case or multi amp system. may be LC will do regular keynotes
one wish for the S please LC, manage so that we can (at least optionaly) have a Signal ground, so for multi amp we dont have issues when using a common PSU (see my post http://www.diyaudio.com/forums/vendo...ml#post4838999)
__________________
we dont know how much we dont know

Last edited by maxidcx; 7th November 2016 at 06:38 AM.
  Reply With Quote
Old 8th November 2016, 06:17 PM   #3413
Lazy Cat is offline Lazy Cat  Slovenia
diyAudio Member
 
Lazy Cat's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Arrow First One L preview on 6moons

Interesting reading on 6moons, Mr. Srajan Ebaen seems enthusiastic

6moons audioreviews: Ubiq Audio Model 1

6moons audioreviews: Ubiq Audio Model 1

6moons audioreviews: Ubiq Audio Model 1

L.C.
Attached Images
File Type: jpg IMG_0669.JPG (471.9 KB, 688 views)
File Type: jpg IMG_0668.JPG (439.6 KB, 667 views)
  Reply With Quote
Old 8th November 2016, 09:44 PM   #3414
Mark Verhoeven is offline Mark Verhoeven  Netherlands
diyAudio Member
 
Join Date: May 2009
Quote:
Originally Posted by fluid View Post
Hi Guys,

I have just finished my new First One 1.4M build with SMPS600 from Cresnet and some capacitor boards that I got very cheap from Taobao, 4400uF per rail extra United Chemicon KYB from Mouser, less than US$2 each when you buy 10, and very low ESR and high ripple .
Very nice build! Which casing did you use?
  Reply With Quote
Old 8th November 2016, 11:34 PM   #3415
fluid is offline fluid  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2009
Quote:
Originally Posted by Mark Verhoeven View Post
Very nice build! Which casing did you use?
Thanks Mark, chassis for my First One is 2U Dissipante from Modushop.
  Reply With Quote
Old 9th November 2016, 01:15 PM   #3416
Mark Verhoeven is offline Mark Verhoeven  Netherlands
diyAudio Member
 
Join Date: May 2009
Andrej,

You have E-mail with an order.

Mark.
  Reply With Quote
Old 10th November 2016, 08:44 PM   #3417
Lazy Cat is offline Lazy Cat  Slovenia
diyAudio Member
 
Lazy Cat's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by Mark Verhoeven View Post
Andrej,

You have E-mail with an order.

Mark.
Thanks, sent already 😎
  Reply With Quote
Old 11th November 2016, 03:28 PM   #3418
Parap is offline Parap  Netherlands
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2013
Unhappy problem with connecting smps1200

Hello,

I started my build of the first one amp 1.4. I am using 2 smps1200a400 from Hypex for power supply.

I have a problem when connecting. I currently have iec ac connector connected to a switch, it measures 230v ok. When I connect one of the power supplies the fuse in the iec ac connector blows instantly. I tried it two times with both supplies. I am using 1A slow blow fuses.

Hope it is something simple, anybody knows what I am doing wrong?
http://www.diyaudio.com/forums/attac...1&d=1478881639
Attached Images
File Type: jpg 20161111_164026.jpg (871.4 KB, 484 views)
  Reply With Quote
Old 11th November 2016, 05:08 PM   #3419
Theodosis O. is offline Theodosis O.  Greece
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Athens
Too small fuse.
Use 4A or bigger.
  Reply With Quote
Old 11th November 2016, 05:43 PM   #3420
Parap is offline Parap  Netherlands
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2013
Thanks Theodosis. I was hoping it was something like that. Going to buy some 4A fuses tomorrow.
  Reply With Quote

Reply


First One - mosfet amplifier moduleHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
800 Watt MOSFET Amplifier Module The Saint Holton Precision Audio 75 18th July 2013 11:16 AM
MOSFET POWER AMPLIFIER MODULE IN EBAY INDIA reji Vendor's Bazaar 0 19th March 2013 01:52 AM
class D amplifier module,power amplifier module sunlight009 Vendor's Bazaar 2 19th October 2011 01:02 AM
NX400 - 400W RMS@4Ohms Lateral Mosfet Power Amplifier Module by Class-D for sale magnum_1 Swap Meet 16 13th June 2009 03:59 PM
Help with Mosfet module please Beejay Solid State 6 11th September 2008 03:21 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:43 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki