Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

What happened to my gain?  E130L SE amp issue
What happened to my gain?  E130L SE amp issue
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th September 2019, 02:20 PM   #1
kstagger is offline kstagger  United States
diyAudio Member
 
kstagger's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Grand Rapids
Default What happened to my gain? E130L SE amp issue

I had some extra Hammond 1627SEA output transformers, two power transformers, and two spare chassis sitting around so I built this amplifier but only one in monoblock form:

E130L SE Pentoden Amp von Armin Ohrem

The amp appears to have minimal gain, even less so than my DIY Aleph J. My Classe preamplifier - which has plenty of gain - has difficulties getting any volume out of the amplifier. Should I increase the 100K feedback resistor or ??

I know 86dB speakers and 10Ws aren't an ideal mix - but I was expecting something listenable and then running into clipping on peaks. But I'm not even getting that.
  Reply With Quote
Old 11th September 2019, 02:31 PM   #2
Osvaldo de Banfield is offline Osvaldo de Banfield  Argentina
diyAudio Member
 
Osvaldo de Banfield's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Barrio Garay,Almirante Brown, Buenos Aires, Argentina
Try shorting the 1KΩ resistor at the first pentode. Or bypass it with a large capacitor (500F).
__________________
Osvaldo F. Zappacosta. Electronic Engineer UTN FRA from 2001.
Argentine Ham Radio LW1DSE since 1987.
  Reply With Quote

Reply


What happened to my gain?  E130L SE amp issueHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F6 gain issue vitalstates Pass Labs 13 15th October 2017 06:30 PM
TA-3A issue with gain mikedrz Solid State 8 10th March 2016 02:01 PM
Gain Issue Daniel quinn Solid State 2 7th October 2014 03:21 PM
Boozehound gain issue oltern8 Analogue Source 4 18th November 2013 09:21 AM
UcD400 Gain Issue PHilgeman Class D 5 3rd May 2007 02:35 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:33 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki