Go Back   Home > Forums > > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Tubelab Discussion and support of Tubelab products, prototypes and experiments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th October 2019, 05:35 PM   #1
royd55 is offline royd55  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
Default My TSE blows fuses

My little tube amp the first se from 2010 has performed faithfully for years, but now blows fuses when powered up. I took it to an amp guy locally and he tested tubes etc but could not fix. I realize it could be a lot of things but any help or suggestions would be appreciated. Is there anyone I could send it to repair? I love this little amp, sob.

Roy
  Reply With Quote
Old 28th October 2019, 02:05 AM   #2
Tubelab_com is offline Tubelab_com  United States
diyAudio Member
 
Tubelab_com's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: West Virginia panhandle
Does it blow the fuse with no tubes installed at all? If so is it instant? If so it's probably one of the solid state diodes. I would suspect the high voltage parts first, D2 and D3 , but it could be any one of the diodes.

If either of the paired diodes is bad, replace the pair.

If it's not obvious with an ohmmeter, try disconnecting the HV transformer secondary (usually red wires) to see if that stops the fuse blowing.....if so replace D2 and D3.

If the fuse still blows disconnect the 6.3 volt wires, usually green. If that stops the fuse blowing the easiest cure is to replace D1, D4 and D5 unless the bad one can be found with a volt meter.

If the fuse still blows with the red and green wires disconnected from the baord, disconnect all the transformer wires from the board. If the fuse still blows the power transformer is likely bad or some of the wiring has been damaged.
__________________
Tubelab, it's 5 year mission. To explore strange new tubes, to seek out new circuits and topologies, to boldly go where no tube has gone before......
  Reply With Quote
Old 28th October 2019, 02:28 AM   #3
royd55 is offline royd55  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2009
Thanks much. I will try this.
Roy
  Reply With Quote

Reply


My TSE blows fusesHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
B&K avr 507 blows fuses srinath Solid State 0 21st April 2013 01:50 AM
RF 325.2 blows fuses brandes.cm Car Audio 8 29th August 2011 03:07 AM
SAE C3A blows fuses quilla333 Solid State 6 27th January 2010 12:44 AM
TOA W906-A amp blows fuses ajm14120 Solid State 5 15th October 2007 11:29 AM
Amp Shuts off or blows fuses Oddy88 Car Audio 6 2nd August 2007 09:33 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:24 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki