Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

issue WinISD port length Qes/Pe!
issue WinISD port length Qes/Pe!
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd August 2007, 09:04 PM   #1
Amit_112dB is offline Amit_112dB  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
Unhappy issue WinISD port length Qes/Pe!

hi
i am having a problem with my winISD i was trying some Sony DVC from this site
http://www.xplodsony.com/technology/...fer+Parameters

it is giving me the port length as Qes/Pe! red colour

any idea what this is
  Reply With Quote
Old 3rd August 2007, 09:17 PM   #2
BHTX is offline BHTX  United States
diyAudio Member
 
BHTX's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Usually, it means that the port velocity is too high, and the diameter of the vent needs to be increased substantially. A rule of thumb is to keep the vent mach under 0.16 or so, although I'd say this is dependent on a number of variables, including the application for the driver being used..

However, I've also seen WinISD Beta (what you're obviously using) go completely whacko with the vent lengths while the Qes/Pe! msg won't go away. If this happens, simply close WinISD, reopen, and start over. In fact, this happened to me again just yesterday. On another topic, WinISD isn't the most accurate of all things, and the Beta version certainly isn't. I've also heard things about vent lengths displayed being incorrect.

~ Brandin
  Reply With Quote
Old 3rd August 2007, 11:21 PM   #3
Foxx510 is offline Foxx510  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
It usually means that the power spec (PE) or another parameter has not been entered for the driver. Just check the T/S specs and see what is missing.
  Reply With Quote
Old 4th August 2007, 12:53 AM   #4
BHTX is offline BHTX  United States
diyAudio Member
 
BHTX's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Yeah, that'd definitely cause the error as well..

"Max RMS Power(W)"

..Enter the RMS power rating for Pe, listed in the specs for which ever woofer you're looking at.
  Reply With Quote
Old 4th August 2007, 06:26 AM   #5
Amit_112dB is offline Amit_112dB  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
Default THANKS to you all

Quote:
Originally posted by BHTX
Yeah, that'd definitely cause the error as well..
"Max RMS Power(W)"
I thought Pe was not important, i missed Pe rms value in details

thanks to you all
  Reply With Quote

Reply


issue WinISD port length Qes/Pe!Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Port length in WinISD? Marsh Subwoofers 10 1st July 2007 07:42 PM
WinISD vs. UniBox on port tuning dscline Subwoofers 3 27th September 2006 05:39 PM
Help with port length please Bobhof Multi-Way 3 2nd May 2006 06:32 PM
Winisd port configuration toenail Subwoofers 3 30th January 2006 01:23 AM
port length dave k Multi-Way 13 13th July 2003 02:32 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:57 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki