Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

PC Based Computer music servers, crossovers, and equalization

Anyone else have trouble getting 192 from RPi and Digi boards?
Anyone else have trouble getting 192 from RPi and Digi boards?
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th January 2018, 05:57 PM   #1
audioengr is offline audioengr  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Oregon
Default Anyone else have trouble getting 192 from RPi and Digi boards?

I have both Digione and Digi Pro boards and I cannot get 192 or 176.4 from either without errors. My DAC shows signal and I see it on the scope, but it is dead quiet. Plays lower sample-rates fine. I am using Dietpi OS and DLNA end-point to play with Jriver.

I added some decoupling caps to the Digi Pro and it changed the behavior, but still no 192. Originally, it had signal output 100% of the time, but now it only has signal when I play a track. The Digione board always behaved like this, so I think this might be normal.

I also added some decoupling caps to the RPi board. Before doing this, the red LED would flash during 176.4 and 192 playback. Now, it does not flash anymore. No flashing during lower sample-rate playback, just illuminated solid. Evidently, the red LED indicates sagging voltage on the RPi board and this fixed that.


Steve N.
__________________
The very best in computer audio
  Reply With Quote
Old 23rd January 2018, 11:50 PM   #2
audioengr is offline audioengr  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Oregon
bump
__________________
The very best in computer audio
  Reply With Quote
Old 23rd January 2018, 11:51 PM   #3
audioengr is offline audioengr  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Oregon
bump
__________________
The very best in computer audio
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 12:38 AM   #4
CharlieLaub is offline CharlieLaub  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Michigan
Have you confirmed that your DAC can play 192k?
__________________
Visit my Audio Web Page <<--CLICK TO LEARN MORE-->> Get my LADSPA plugins
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 02:06 PM   #5
soundcheck is offline soundcheck  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: DUS
Hi Steve.

Still in big (audio-)business, selling 10k$ DACs ??

Back to the roots? Sneaking around in good ole DIY-Audio.

Why not asking Allo? Inmate cdsgames is the guy in charge.

My Allo DACs are all running at 384k stabil.

Good luck.
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 04:28 PM   #6
audioengr is offline audioengr  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Oregon
Quote:
Originally Posted by CharlieLaub View Post
Have you confirmed that your DAC can play 192k?
Yes, it works fine with 2 other sources.

Steve N.
__________________
The very best in computer audio
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 04:36 PM   #7
audioengr is offline audioengr  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Oregon
Quote:
Originally Posted by soundcheck View Post
Hi Steve.

Still in big (audio-)business, selling 10k$ DACs ??
You bet. My newest DAC review should be out on audiostream in 2 weeks.

Quote:
Back to the roots? Sneaking around in good ole DIY-Audio.
I'm thinking about designing an ultimate performance HAT board, so I'm playing with the RPi.

Quote:
Why not asking Allo? Inmate cdsgames is the guy in charge.
I'll give it a try, but since both boards are exhibiting this I think it might be a RPi issue. My DAC needs a clean data stream and it's not getting it.

Steve N.
__________________
The very best in computer audio
  Reply With Quote

Reply


Anyone else have trouble getting 192 from RPi and Digi boards?Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hifiberry digi (not digi+) for Raspberry Pi 2 Rene230781 Digital Line Level 0 3rd February 2016 01:05 PM
FS: CSX1 Boards, Semisouth R125's, Firstwatt F6 boards, Dx Blame MKIII boards. ravid Swap Meet 4 20th January 2016 04:54 AM
2x8+digi fp back miniDSP 0 5th December 2013 08:34 AM
DIGI-FP DarpMalone miniDSP 8 19th February 2013 07:25 AM
Digi 125 tomcat Solid State 0 15th May 2002 09:52 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:21 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki