Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

PC Based Computer music servers, crossovers, and equalization

Daphile - Audiophile Music Server & Player OS
Daphile - Audiophile Music Server & Player OS
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th July 2019, 10:12 AM   #3581
ttan98 is offline ttan98  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Melb
Quote:
Originally Posted by Triplefun View Post
You can download the beta iso from Index of /firmware/beta
Version 19.06 now V19.07, is the latter version a stabilized Beta version or still another Beta version?

Last edited by ttan98; 17th July 2019 at 10:14 AM.
  Reply With Quote
Old 17th July 2019, 01:58 PM   #3582
Triplefun is offline Triplefun  New Zealand
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2015
Quote:
Originally Posted by ttan98 View Post
Version 19.06 now V19.07, is the latter version a stabilized Beta version or still another Beta version?
It is the latest updated beta. See the change control ... http://www.daphile.com/firmware/priv...-19.07-b161858
__________________
I listen, therefore I am !
  Reply With Quote
Old 17th July 2019, 11:10 PM   #3583
ttan98 is offline ttan98  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Melb
Quote:
Originally Posted by Triplefun View Post
It is the latest updated beta. See the change control ... http://www.daphile.com/firmware/priv...-19.07-b161858
Last night I played with V19.07 on a separate PC I found it is very similar to V19.01 which I am using now. I suspect V19.07 is about fixing inherent bugs only and knowing the 2nd decimal place difference in numbering, there is probably no difference in features.

My opinion I believe this software is quite good, I think the developer(s) should charge some money for using this software, for their effort. Unlike Roon who charges like a BULL for using their s/w which I refuse even to test their trial s/w.
  Reply With Quote
Old 20th July 2019, 03:22 PM   #3584
Granite is offline Granite  Europe
diyAudio Member
 
Join Date: May 2017
Location: EU
Hi,


anyone having problems with the two latest beta versions:


http://www.daphile.com/firmware/beta...-x86_64-rt.iso


and


http://www.daphile.com/firmware/beta...-x86_64-rt.iso



?


Using a Zotac CI620. When I tried to update via Daphile the new versions would not start and on reboot the older version started. When trying a new install with:


http://www.daphile.com/firmware/beta...-x86_64-rt.iso


It worked initially but when the media server was restarted in order to install Quobuz plugin or if Daphile had to be restarted in order to implement DRC filters via brutefir the new version did not start or it could not find my audio player (RME ADI-2 Pro) instead showing HDA intel PCH as the only available audio player (message failed to load RME ADI-2 Pro) regardless whether HDA was disabled or not prior to the restart.
  Reply With Quote
Old 6th August 2019, 03:22 PM   #3585
Mbartelt is offline Mbartelt
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2017
I have trouble to reach the web if via the ip address with firefox 68.0.1. When using daphile.local everything is fine. When I use the ip (192.168.0.4) i got a 404 Not Found: cgi-bin/AudioPlayer. When using IE 11 it worked too. What to change in Firefox? I'm on Windows 8.1 Pro.
  Reply With Quote
Old 6th August 2019, 04:30 PM   #3586
phofman is offline phofman  Czech Republic
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Pilsen
Looks like incorrectly configured virtual domain in the lighttpd webserver of daphile.
  Reply With Quote
Old 6th August 2019, 06:18 PM   #3587
Mbartelt is offline Mbartelt
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2017
Find the problem. I did clear the cached websites in Firefox and now it's working again. Thanks for your suggestion.
  Reply With Quote
Old 13th August 2019, 04:43 PM   #3588
jetsilver is offline jetsilver  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Florida's space coast
In the 19.01 RT beta, things worked very well. In the 19.07 RT beta, the device can become unresponsive for a time: pinging says "Host is down" and neither the Daphile audio player nor the LMS standard interface at <ip-address>:9000 has any influence. When this happens the music that was playing stops. After a time measured in minutes the device recovers without rebooting. It is mysterious behavior and it's a misfortune that it shows up here but was not an issue in 19.01. Hints to diagnose this are welcome.
  Reply With Quote
Old 13th August 2019, 05:31 PM   #3589
phofman is offline phofman  Czech Republic
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Pilsen
What network interface do you use?

Logs (dmesg, presumably /var/log/syslog) could yield more info.
  Reply With Quote
Old 14th August 2019, 03:45 PM   #3590
jetsilver is offline jetsilver  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Florida's space coast
One of these events turned up in /var/log/netmgr:

Code:
[19-08-13 18:58:42.6350] signal connected wlp0s18u1u4
[19-08-13 18:58:42.6480] static wlp0s18u1u4 start
[19-08-13 18:58:42.6575] > ip=192.168.0.217
[19-08-13 18:58:42.6575] > subnet=255.255.255.0
[19-08-13 18:58:42.6575] > router=192.168.0.1
[19-08-13 18:58:42.6575] > dns='1.1.1.1 192.168.0.1'
[19-08-13 18:58:42.6575] > domain='WORKGROUP'
[19-08-13 18:58:42.8273] verify connection to router
[19-08-13 18:58:42.9232] > router connection OK!
[19-08-13 18:58:42.9295] nat wlp0s18u1u4 start
[19-08-13 18:58:42.9350] remove br1
[19-08-13 19:19:45.9045] signal disconnected wlp0s18u1u4
[19-08-13 19:19:45.9113] iface_action wlp0s18u1u4 disconnect
[19-08-13 19:19:45.9188] nat wlp0s18u1u4 stop
[19-08-13 19:19:45.9250] assign 192.168.0.217 to br1
[19-08-13 19:19:45.9494] static wlp0s18u1u4 disconnect
[19-08-13 19:19:47.2667] signal connected wlp0s18u1u4
[19-08-13 19:19:47.2771] static wlp0s18u1u4 start
[19-08-13 19:19:47.2872] > ip=192.168.0.217
[19-08-13 19:19:47.2872] > subnet=255.255.255.0
[19-08-13 19:19:47.2872] > router=192.168.0.1
[19-08-13 19:19:47.2872] > dns='1.1.1.1 192.168.0.1'
[19-08-13 19:19:47.2872] > domain='WORKGROUP'
[19-08-13 19:19:47.4576] verify connection to router
[19-08-13 19:19:47.5332] > router connection OK!
[19-08-13 19:19:47.5394] nat wlp0s18u1u4 start
[19-08-13 19:19:47.5450] remove br1
The last entry from the log (writing at 19-08-14 at 1140) is the last entry shown. Not sure why the disconnect but the Audio Player was unresponsive for a few minutes, and of course the sound had stopped. At that time, of course, I couldn't ping it either.
  Reply With Quote

Reply


Daphile - Audiophile Music Server &amp; Player OSHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Music Server ppastudio PC Based 7 3rd March 2012 10:42 PM
Music Server croccodillo PC Based 10 5th April 2011 12:56 PM
Music Server and PC based XO & EQ otto88 Multi-Way 10 19th May 2010 01:41 PM
Music Server JC951t Digital Source 6 6th August 2008 06:47 AM
SoCal Audiophile & Music Expo Nov 19-20th Apex Jr Everything Else 3 21st November 2005 01:12 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:08 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki