Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

F3 Builders Thread
F3 Builders Thread
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th February 2020, 05:50 PM   #741
Kononowicz is offline Kononowicz
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Poland
Ok, time for few pictures. The schematics and BOM I used are from this document First Watt - F3 (JeffYoung) - Google Docs, with R8 at 1.5 Ohms.


As you may notice, Q4 ZTX450 is soldered in opposite direction to the silkscreen marking on the board. It is my understanding that it's the correct way, considering that Q4s Collector has to be connected to Q3s Gate through R15, I have marked the way I see it on the picture.
Attached Images
File Type: jpg 1A.jpg (399.3 KB, 64 views)
File Type: jpg 1B.jpg (532.1 KB, 59 views)
File Type: jpg 2A.jpg (458.6 KB, 64 views)
File Type: jpg 2B .jpg (532.0 KB, 55 views)
File Type: jpg 0.jpg (213.5 KB, 60 views)
  Reply With Quote
Old 14th February 2020, 06:04 PM   #742
JeffYoung is offline JeffYoung  Ireland
diyAudio Member
 
JeffYoung's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Ireland
F3 Builders Thread
Q4 is correct. The E-line shape is truncated from the TO-92 shape, but in both cases the writing faces the edge of the board.
  Reply With Quote
Old 14th February 2020, 06:08 PM   #743
JeffYoung is offline JeffYoung  Ireland
diyAudio Member
 
JeffYoung's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Ireland
F3 Builders Thread
Did you connect both the power ground and the signal ground to your PSU 0 volts? (The pictures show the power ground connected, but the ground connection below the Lovoltech appears to be empty....)
  Reply With Quote
Old 14th February 2020, 06:11 PM   #744
JeffYoung is offline JeffYoung  Ireland
diyAudio Member
 
JeffYoung's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Ireland
F3 Builders Thread
BTW, when you gave the voltages, when you said "Source" did you mean the "high side"? (That's actually the drain on an n-channel MOSFET.)
  Reply With Quote
Old 14th February 2020, 06:21 PM   #745
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
Official Court Jester
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
F3 Builders Thread
speaking of ....... I hope you didn't powered that without proper heatsinking
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 14th February 2020, 06:42 PM   #746
Kononowicz is offline Kononowicz
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Poland
Quote:
Originally Posted by JeffYoung View Post
Did you connect both the power ground and the signal ground to your PSU 0 volts? (The pictures show the power ground connected, but the ground connection below the Lovoltech appears to be empty....)
Hi Jeff, thanks for replying!
the signal ground, of course! For some unknown reason I have convinced myself that it doesn't have to be connected to the PSU ground. It would take me really long time to solve this one on my own. Tomorrow I will make connections and try how it works.


As for the voltages, I've meant the Source pins of Q5 and Q2, marked with 41V/3.5V on the schematic.


Cheers!
  Reply With Quote
Old 14th February 2020, 06:45 PM   #747
Kononowicz is offline Kononowicz
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Poland
Quote:
Originally Posted by Zen Mod View Post
speaking of ....... I hope you didn't powered that without proper heatsinking
I did not, I had it clamped to a steel bar acting as a temporary heatsink, which was just not very handy for taking pictures.
  Reply With Quote

Reply


F3 Builders ThreadHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ezDAC v.1.5 Builders Thread ezkcdude Digital Line Level 366 14th March 2013 04:31 PM
A-X IP Issues (split from Builders thread) tomchaoda Pass Labs 107 16th October 2011 03:05 AM
one for the box builders offroadbum Car Audio 2 11th October 2004 10:19 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:01 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2020 diyAudio
Wiki