Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Instruments and Amps Everything that makes music, Especially including instrument amps.

Aguilar amps
Aguilar amps
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd October 2019, 08:31 PM   #1
kiermee is offline kiermee  Trinidad and Tobago
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Default Aguilar amps

Good day,

Can anyone help me with an issue with an Aguilar DB751 bass amp?

When turned on the status led blinks for the normal 45 seconds and goes steady
But the operate led is off. There is no input or output. Unit worked fine when powered up before transport for a gig and when powered up for gig this occurred. Anyone came across this issue with this amp? All voltages good and relays are enabled.
  Reply With Quote
Old 2nd October 2019, 08:36 PM   #2
JMFahey is offline JMFahey  Argentina
diyAudio Member
 
JMFahey's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Buenos Aires - Argentina
Your question is somewhat vague

What is your actual problem?

And this is a Bass amplifier , so some moderator should move this to the proper Musical Instruments section or you open a thread there.

Also update the "Country" data on your user profile, answers depend stongly on that.
__________________
Design/make/service musical stuff in Buenos Aires, Argentina, since 1969.
  Reply With Quote
Old 2nd October 2019, 08:44 PM   #3
kiermee is offline kiermee  Trinidad and Tobago
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Ok thanks will repost in the relevant section
  Reply With Quote
Old 3rd October 2019, 04:54 AM   #4
JMFahey is offline JMFahey  Argentina
diyAudio Member
 
JMFahey's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Buenos Aires - Argentina
Ouch!!!
Iīm attaching DB750 schematic, which should be close enough for troubleshooting.

Itīs a BEAST of an amp, but specially has a *very* complex self protection section, see page 5 , which complicates servicing.

In principle, since it happened after normal transport but not rolling downstairs or similar, most probable is that some of the myriad connectors and cable harnesses unplugged, or anything seated on a socket (tubes or relays) did the same.

With amp OFF and unplugged from mains for 1 hour, pull and firmly reseat each and every cable harness connector, any plug in sub board (if any), relays (if in sockets), etc., then plug into mains, no instrument or speaker connected, all controls set to 0, pray a little and turn it on.

Thereīs a high probability it starts normally.

If not, troubleshooting is complicated, maybe the shortest path is to ship it back to Aguilar factory, freight will be expensive but you have a guarantee it will be solved.

Not so sure about an "independent" Tech, if anything because Factory will not help him or sell him parts if needed.

Just as a side note: when "outside" North America or Europe, or far away as we are here in Argentina, I always suggest Musicians to buy less glamorous and simpler amplifiers, in this case suggest older Peavey or Ampeg, not the latest Class D versions either.

Popular, easy to find schematics, lots of Techs worked with them so many can offer advice, Mother Companies take care of users , keep replacement parts (in case of Peavey, for up to 30 years) , you feel backed up.
In other examples, you are not.

Wonīt name names, but some amplifiers have to be sent back to Mother Company to Italy, Sweden , Denmark or good old USA to be serviced at original factory .

Consider this for your next purchase.
Attached Files
File Type: pdf aguilar DB750 schemos080409.pdf (745.0 KB, 22 views)
__________________
Design/make/service musical stuff in Buenos Aires, Argentina, since 1969.
  Reply With Quote
Old 3rd October 2019, 10:21 AM   #5
kiermee is offline kiermee  Trinidad and Tobago
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Thanks for the advice will let you know what I find
  Reply With Quote

Reply


Aguilar ampsHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aguilar DB359 schematic cyclecamper Instruments and Amps 4 8th February 2016 11:04 PM
Aguilar DB-900 question karsten21 Instruments and Amps 0 22nd February 2011 01:17 PM
Burr Brown op amps,in amps,power op amps for sale magneticnorth Vendor's Bazaar 1 23rd September 2010 10:50 PM
Aguilar Bass Preamps/Amps? GeneralKang Instruments and Amps 0 13th December 2001 12:02 AM
Aguilar Bass Amps? GeneralKang Instruments and Amps 0 12th December 2001 11:59 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:08 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki