Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Instruments and Amps Everything that makes music, Especially including instrument amps.

Pro reverb AA165 circuit low output from vibrato channel
Pro reverb AA165 circuit low output from vibrato channel
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st October 2014, 03:32 PM   #1
luwiluwi is offline luwiluwi  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Charleston, SC
Default Pro reverb AA165 circuit low output from vibrato channel

I have a 1973 Fender Pro Reverb that has been reconfigured to AA165 blackface specs. Channel 1 works great, channel 2 has a weak output. This amp had been heavily modified by an amature experimenting with Torres mods. I removed all the mods and rewired to AA165 specs, but cannot get the second channel to work. Have done all of the troubleshooting to eliminate issues with tubes, swapping etc. I've traced all the wiring from point to point, swapped tubes, checked for shorts and grounds.
When plugged into channel 2, vibrato channel, I have a clean but very low output. Kind of like the preamp by itself, until I turn up the volume on Channel 1 and then it gets dirty and distorted, but nowhere near the gain that I should have. Turning up the volume pot for channel two does not vary the gain very much; I can take it to 10 and it's not much different than if it were at 3-4, which is barely louder than picking the strings on the guitar alone. Channel 1 at that volume can disturb the neighbors if the doors were open.
  Reply With Quote

Reply


Pro reverb AA165 circuit low output from vibrato channelHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'71 Fender Vibrolux Reverb - tone and vibrato issue cancon Instruments and Amps 8 16th January 2014 10:59 PM
Fender pro reverb AA1069 nasty noise on normal channel rocaat Instruments and Amps 12 20th June 2013 07:32 PM
Obliterate, delete Vibrato or Reverb circuit in blackface-like amps german23 Instruments and Amps 6 23rd September 2009 04:23 AM
Tube Amp reverb noise, no vibrato intensity, unknown model. Help please tedsorvino Instruments and Amps 0 11th March 2008 11:21 AM
Fender Twin Reverb VIBRATO PROBLEM - weak vibrato gibsonripper Instruments and Amps 2 19th January 2008 05:23 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:35 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki