Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Equipment & Tools From test equipment to hand tools

B&K 707 DCV issue
B&K 707 DCV issue
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th October 2019, 12:44 AM   #1
babgrip is offline babgrip  United States
diyAudio Member
 
babgrip's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jax FL
Default B&K 707 DCV issue

Having issues with a B&K 707 tube tester that I purchased 2-3 years ago it was supposedly replaced caps soldered #55 bulbs and calibrated it recently stared giving me erratic readings . DC bias voltage was off , I recapped and replaced all the carbon comp resisters . Able to calibrate everything except for the dc bias . Spec is -2.5vdc when I adjust pot voltage jumps from 3v to 0v back and forth. I have triple checked my work but have been unable to find any errors.
Tried both SS rectifier and #83 tube , swapped out 6BN8 no change.
Any thoughts on what to look for .
Thank you
__________________
floridakeygrip.com
  Reply With Quote
Old 20th October 2019, 12:53 AM   #2
rayma is offline rayma  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2011
Try cleaning or replacing the pot, and next a different 6BN8.

Last edited by rayma; 20th October 2019 at 01:01 AM.
  Reply With Quote
Old 20th October 2019, 01:05 AM   #3
babgrip is offline babgrip  United States
diyAudio Member
 
babgrip's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jax FL
I have cleaned pot tried bypassing pot with fixed resisters, tried 3 different 6BN8
__________________
floridakeygrip.com
  Reply With Quote

Reply


B&K 707 DCV issueHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F6 issue fabrice63 Pass Labs 14 7th November 2017 05:52 PM
Help need for a PS issue between Amp & DSP JonBocani Power Supplies 15 26th August 2017 06:59 PM
img pa-amp issue gruni Solid State 11 12th August 2009 11:22 AM
Amp and Sub issue AudioMistake Car Audio 1 26th June 2005 09:59 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:16 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki