Go Back   Home > Forums > > >

Elekit News and products from Elekit

Reply
 
Thread Tools
Old 27th November 2020, 02:11 PM   #21
kimgg is offline kimgg  Singapore
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2018
Hi Paul, it’s good news that the supplier agreed to replace them.
I’m using 8600s with Gold Lion and there is no issue after the initial failure.
Enjoy your setup☺️
  Reply With Quote
Old 27th November 2020, 03:30 PM   #22
Paul the painter is offline Paul the painter
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2020
Hi Kimgg , I'm glad to hear your amp is working fine with Gold lion tubes.
My supplier is just changing the one tube that I think is faulty , the crackling sound only happens for a second so it's hard to pinpoint witch channel it comes from so fingers crossed.
It's a great sounding amp so I will miss it until it's fixed.
  Reply With Quote
Old 27th November 2020, 04:11 PM   #23
cosimo3112 is offline cosimo3112  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2020
Location: Rome
Hi all. My new selected pair of 300B just arrived. This time I went JJ Electronic instead of Genalex Gold Lion. Everything ok! It works like a charm! Thanks again to Kimgg for the valuable hint. The diagnosis is confirmed: faulty Genalex . I will keep the other good Genalex as spare.
Just a comment for Paul: I have to say that, all in all, the Genalex seemed to perform a little bit better than these JJ. I have not an "absolute ear" (despite I'm a church organist...), but I can perceive some subtle improvement with Gold Lions... Therefore, if you succeed with your Genalex, stay happy with them!
  Reply With Quote
Old 27th November 2020, 04:37 PM   #24
Paul the painter is offline Paul the painter
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2020
That's more good news, looks like we have just all been unlucky with tubes.
I have posted my tube off today so hope to update you all next week.
Thanks all for your help, without it I would floundering in the dark.
  Reply With Quote
Old 27th November 2020, 07:04 PM   #25
vkung is offline vkung  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Vancouver BC Canada
There are two reasons to cause issues.
1. your soldering
2. your bad 300B. Please use other brands of 300B

Last edited by vkung; 15th January 2021 at 03:29 AM.
  Reply With Quote
Old 27th November 2020, 08:51 PM   #26
Paul the painter is offline Paul the painter
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2020
Hi Victor, could you recommend what 300b tubes to use.
  Reply With Quote
Old 27th November 2020, 09:10 PM   #27
vkung is offline vkung  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Vancouver BC Canada
Low cost reliable
COSSOR/LinLai Black Plate 30B $185
COSSOR/LinLai WE300B $495
  Reply With Quote
Old 27th November 2020, 09:52 PM   #28
cosimo3112 is offline cosimo3112  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2020
Location: Rome
Hi Victor, can you ship COSSOR/LinLai Black Plate 30B to Italy? If yes, how to get in contact for a purchase order? Ref. eMail?
  Reply With Quote
Old 27th November 2020, 10:09 PM   #29
vkung is offline vkung  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Vancouver BC Canada
Email to info@vkmusic.ca
  Reply With Quote
Old 28th November 2020, 08:47 AM   #30
Paul the painter is offline Paul the painter
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2020
Hi Victor thanks for the help, when I can confirm things are working with the Gold lions I will get the same valves as Cosimo 3112.
  Reply With Quote

Reply


Elekit TU8600S triggers current protection on one or the other channel at power onHide this!Advertise here!
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TU8600s Headphone Settings properlydeafened Elekit 2 27th August 2020 02:45 AM
TU8600S: Are 2A3 tubes viable? scottme Elekit 3 7th August 2020 08:01 AM
Audio Technix 400.1 strong input signal triggers protection barber02 Car Audio 4 18th February 2020 09:12 PM
One channel buzz, other channel normal inlet Tubelab 3 21st January 2013 09:43 PM
CASIO LD-80 - could my triggers be bad? JonnySwitchblade Instruments and Amps 0 9th November 2007 04:57 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:19 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2021 diyAudio
Wiki