Go Back   Home > Forums > > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Elekit News and products from Elekit

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th December 2018, 12:53 PM   #1
CB63 is offline CB63
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2018
Default Elekit 8200 right channel not workingtubes

Hi everyone. I just built an Elekit 8200 DX but the right channel isnít working. Iíve rechecked my work to make sure all parts are where the should be, are soldered, and that the polarity is correct. Iíve swapped the right and left channel tubes, but nothing makes a difference. This is my first build, so I am open to any feedback.Thanks,
CB63
  Reply With Quote
Old 17th December 2018, 08:03 PM   #2
vkung is offline vkung  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Vancouver BC Canada
Here are the steps to locate the issue

1. check the manual step by step.
There are 2 locations you need to connect 2 pcbs together

2. Check your soldering point.
  Reply With Quote
Old 17th December 2018, 09:32 PM   #3
CB63 is offline CB63
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2018
Hi Victor, thanks for the response. I’ve checked the 2 points where 2 pcb’s come together, and they look fine, as far as I can tell. I’ve also checked my work carefully against the manual, and it also seems ok. I will check my soldering points and re-do any that look improperly done.Thanks again, and I’ll keep you posted.
  Reply With Quote
Old 17th December 2018, 10:19 PM   #4
rayma is online now rayma  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by CB63 View Post
I just built an Elekit 8200 DX but the right channel isn’t working.
With the volume all the way down, swap the left and right input cables,
and see if the problem switches sides. If it does, the amp is ok.
  Reply With Quote
Old 17th December 2018, 10:24 PM   #5
vkung is offline vkung  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Vancouver BC Canada
Check all the soldering points...

Send your phone number to me via private message. I will call you later today

It will fix... Do worry!
  Reply With Quote
Old 23rd December 2018, 05:53 PM   #6
CB63 is offline CB63
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2018
Default Success!

Hi all. Just an update. I resoldered all the points connected to my right channel. I was skeptical it would work, to be honest, since I couldnt see anything obviously wrong, but it worked. The sound is excellent and seems to be getting better as the tubes burn in. What surprises me most is the quality of the headphone output. Iím listening to accoustic jazz with my Sennheiser 650s, and the sound seems at least comparable to, and maybe better than, what I hear using my Woo audio WA6 using an NOS Mullard GZ34 tube. I just have the stock tubes in the Elekit, so Iím looking forward to what I hear with some tube rolling.Thanks to those who replied, especially Victor. This is a wonderful little amp for any of you folks on the fence.
CB63
  Reply With Quote
Old 24th December 2018, 07:15 AM   #7
vkung is offline vkung  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Vancouver BC Canada
If you change the stock 12AU7, your feedback will be quite different
too good ...
  Reply With Quote
Old 24th December 2018, 02:51 PM   #8
CB63 is offline CB63
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2018
Yes, Iíd like to change the 12au7 tubes. Iím looking at some NOS Mullards. Do you recommend anything more affordable?
  Reply With Quote
Old 24th December 2018, 07:44 PM   #9
vkung is offline vkung  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Vancouver BC Canada
It depends on your budget.
Gold Lion B749 ECC82 $34
Lorenz (NOS) ECC 82 $40
  Reply With Quote

Reply


Elekit 8200 right channel not workingtubesHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Elekit TU-8200 vkung Elekit 6 2nd January 2019 08:57 PM
60 hz hum, right channel, Elekit TU-8200 (non-dx) phyciocc Elekit 5 2nd June 2018 08:56 AM
Elekit 8200 Tube rolling Mancave62 Elekit 15 22nd December 2017 05:07 AM
Success! Elekit 8200 Cifte12AU7 Elekit 18 12th November 2017 06:07 AM
Elekit TU-8200 vkung Elekit 1 8th October 2013 06:43 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:57 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki