Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Digital Source Digital Players and Recorders: CD , SACD , Tape, Memory Card, etc.

Nad 5100 recognizes but doesn't play
Nad 5100 recognizes but doesn't play
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th July 2019, 04:29 PM   #1
Depaj is offline Depaj  France
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: lyon
Default Nad 5100 recognizes but doesn't play

Hello,

Here I am again with cd trouble. A NAD 5100 I found recognizes discs (shows total number of tracks and total time) but when I press play it makes a lot of noises, sometimes it spins, sometimes it doesn't and keeps trying to focus. I scoped the "eye pattern" and it's very blurry and unstable. Also sometimes I have to give the disc a helping hand to get it spinning. The adjustment explained in the service manual (found at hifiengine) is quite complicated and some external circuitry and test discs are needed but is there a basic way to adjust this and/or determine if the laser pickup is just tired ?



Thanks

Last edited by Depaj; 27th July 2019 at 04:33 PM.
  Reply With Quote

Reply


Nad 5100 recognizes but doesn't playHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JVC A-X3 integrated amp doesn't play loud nabzan Solid State 14 2nd October 2018 05:41 PM
Sony CDP 591 recognizes disc but doesn't play Depaj Digital Source 45 23rd November 2017 06:57 PM
casette player doesn't play Badsearcher Analogue Source 8 16th October 2013 10:12 AM
My sub doesn't play when connected to the stereo. pikipupiba Car Audio 8 10th August 2011 04:39 AM
can a vent which doesn't support sine play music? freddi Multi-Way 3 13th June 2010 06:11 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:47 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki