diyAudio

diyAudio (https://www.diyaudio.com/forums/index.php)
-   Digital Source (https://www.diyaudio.com/forums/digital-source/)
-   -   Shigaclone MKII Black - The builders Thread (https://www.diyaudio.com/forums/digital-source/255887-shigaclone-mkii-black-builders-thread.html)

tvicol 7th November 2019 10:34 AM

I see no reason why your Shiga is not working. Time to look at dac side.

Regards,
Tibi

69mach1 7th November 2019 11:26 AM

DAC is fine, tested with another cd player 2 days ago.

tested again today with that same cd player, no sound, wtf.

got a really cheap interlink, sound!!!

put the cheap interlink on the chiga, sound!!!!, heavenly music, YESSS.

With my expensive silver furutech interlink with wtb silver nextgen connectors, no sound.

The nexgen connectors were not playing ball and are very finnicky so it seems.

cleaned them, put them in the correct way and music again, that was the problem.

This is very embarrasing i must admit.

lesson learned, assumption is the mother of all f...ups

Thank you Tibi for the assist as always.

regards,
John

manamanam 10th November 2019 09:53 AM

Weird noise from mechanism
 
1 Attachment(s)
Hi Tibi and other builders!

My Shiga black started to make a weird noise coming from the mechanism.
I have uploaded a sound sample of the noise when playing the first track of a disk.
There is a noise frequency pattern which is related to the speed of the disk.
This means that the frequency of the noise pattern decreases then moving to the last tracks.
I have changed the mechanism and nothing changed.

Any ideas?

sthcoaster 11th November 2019 01:16 AM

I think for many here it will be a case of "been there, done that" (or something similar)

Enjoy the feeling and enjoy the music

Quote:

Originally Posted by 69mach1 (https://www.diyaudio.com/forums/digital-source/255887-shigaclone-mkii-black-builders-thread-post5967655.html#post5967655)
DAC is fine, tested with another cd player 2 days ago.

tested again today with that same cd player, no sound, wtf.

got a really cheap interlink, sound!!!

put the cheap interlink on the chiga, sound!!!!, heavenly music, YESSS.

With my expensive silver furutech interlink with wtb silver nextgen connectors, no sound.

The nexgen connectors were not playing ball and are very finnicky so it seems.

cleaned them, put them in the correct way and music again, that was the problem.

This is very embarrasing i must admit.

lesson learned, assumption is the mother of all f...ups

Thank you Tibi for the assist as always.

regards,
John


sthcoaster 11th November 2019 01:25 AM

Meanwhile on the muppet show things go from bad to custard.

In my quest to get back to vanilla so I can eliminate any problems from basic I pulled all the mini regs etc. back in went L2, 3, 5, 9

have to dig through my stuff to see if I can find original crystal so I can remove Tentlabs to eliminate if there problems there (no scope)

for the moment when I power up I only get 2.2v at pin58

tvicol 11th November 2019 08:04 AM

Quote:

Originally Posted by manamanam (https://www.diyaudio.com/forums/digital-source/255887-shigaclone-mkii-black-builders-thread-post5970826.html#post5970826)
Hi Tibi and other builders!

My Shiga black started to make a weird noise coming from the mechanism.
I have uploaded a sound sample of the noise when playing the first track of a disk.
There is a noise frequency pattern which is related to the speed of the disk.
This means that the frequency of the noise pattern decreases then moving to the last tracks.
I have changed the mechanism and nothing changed.

Any ideas?

You may try to replace optical ribbon cable, but I think this is a mechanical issue which may be related to the way you have implemented Shiga MKII, so I would like to see some pictures with entire assembly.

Regards,
Tibi

tvicol 11th November 2019 08:22 AM

Quote:

Originally Posted by sthcoaster (https://www.diyaudio.com/forums/digital-source/255887-shigaclone-mkii-black-builders-thread-post5971574.html#post5971574)
Meanwhile on the muppet show things go from bad to custard.

In my quest to get back to vanilla so I can eliminate any problems from basic I pulled all the mini regs etc. back in went L2, 3, 5, 9

have to dig through my stuff to see if I can find original crystal so I can remove Tentlabs to eliminate if there problems there (no scope)

for the moment when I power up I only get 2.2v at pin58

Pin 58 LA9242 ? This is reference voltage and should be 2,5V.

Best regards,
Tibi

sthcoaster 13th November 2019 10:35 AM

Yes that was the value I was working on

Got music playing today!!!

BUT not using the Sanyo "hens teeth" laser/mechanism

Only with the other non original laser/mech (vanilla, have not tried modded) - the ones you were sending out when the Sanyo was not available

Currently the Shiga does not like the Sanyo at all - either with vanilla laser or modded - both from yourself and both I have had working in my Shiga before all my problems

Do you think there is a difference in the laser height? Are the Sanyo more sensitive/less tolerant?

This is curious




Quote:

Originally Posted by tvicol (https://www.diyaudio.com/forums/digital-source/255887-shigaclone-mkii-black-builders-thread-post5971778.html#post5971778)
Pin 58 LA9242 ? This is reference voltage and should be 2,5V.

Best regards,
Tibi


tvicol 19th January 2020 04:44 PM

Quote:

Originally Posted by tvicol (https://www.diyaudio.com/forums/digital-source/255887-shigaclone-mkii-black-builders-thread-post5774638.html#post5774638)
Some time ago I promised that freecad source Quantum files will be available to diyaudio users.

Anyone interested to build his own Quantum CD transport please leave his mail @ tiberiu_vicol [at] hotmail dot com and I'll share entire source files.

For thos interested to buy one I still have two Quantum CDT available for sale. :D


Regards,
Tibi

So far I have shared via dropbox to 28 people. Only 6 have downloaded the zip file.
Please make sure that you look inside your spam folder.

Regards,
Tibi


All times are GMT. The time now is 04:03 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 17.65%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2020 diyAudio

Wiki