Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Digital Line Level DACs, Digital Crossovers, Equalizers, etc.

Topping D50 DAC does not power on
Topping D50 DAC does not power on
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th January 2019, 03:19 AM   #1
thxbest is offline thxbest
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2018
Default Topping D50 DAC does not power on

My Topping DAC D50 does not power on. I tried different USB charger 5V-1.0A and 2.0A.

Did anyone experience the same problem?

I hear it "click" on, but indicator light (display) does not light up. Has anyone any ideas how to get it working?

Thanks.
Attached Images
File Type: jpg IMG_6224.JPG (100.5 KB, 107 views)
File Type: jpg IMG_6225.JPG (77.2 KB, 110 views)
File Type: jpg IMG_6226.JPG (108.9 KB, 114 views)
File Type: jpg IMG_6228.JPG (170.1 KB, 116 views)
File Type: jpg IMG_6231.JPG (126.9 KB, 117 views)
  Reply With Quote
Old 5th January 2019, 01:44 PM   #2
mige0 is offline mige0  Austria
diyAudio Member
 
mige0's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Austria, at a beautiful place right in the heart of the Alps.
Do you have the 5V polarity correct?
Can you measure the +5V across the capacitor?
  Reply With Quote
Old 5th January 2019, 08:27 PM   #3
laserscrape is offline laserscrape
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2017
you could also try playing music to see if its just the display thats not turning on.
  Reply With Quote
Old 5th January 2019, 11:04 PM   #4
thxbest is offline thxbest
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2018
Quote:
Originally Posted by mige0 View Post
Do you have the 5V polarity correct?
Can you measure the +5V across the capacitor?
5V polarity is correct.

I can measure the +5V across the capacitor.

When plugged in, the whole PCB will be warm. It seems current is flowing throughout the board.
  Reply With Quote
Old 6th January 2019, 12:02 AM   #5
mige0 is offline mige0  Austria
diyAudio Member
 
mige0's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Austria, at a beautiful place right in the heart of the Alps.
Guess its faulty then and there is nothing you can do to fix it by yourself
  Reply With Quote
Old 6th January 2019, 02:01 AM   #6
thxbest is offline thxbest
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2018
Quote:
Originally Posted by mige0 View Post
Guess its faulty then and there is nothing you can do to fix it by yourself
I was successful to get out sound of it however, the sound coming out is distort. Coaxial and optical both work. Display not working. I am not able to install the driver and doing a firmware update.

When I connect it to a PC via USB, it says: "USB Device Not Recognized". I believe it is a software problem. Maybe it can be fixed as long as I have access to the device via USB.

What do you think?
Attached Images
File Type: jpg IMG_6255.JPG (113.6 KB, 27 views)
File Type: jpg IMG_6258.JPG (132.0 KB, 14 views)
File Type: jpg IMG_6262.JPG (143.4 KB, 17 views)
  Reply With Quote
Old 6th January 2019, 07:48 PM   #7
zenonn67 is offline zenonn67
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2018
Please, measure current values on control points! (3.3, 8V etc)
  Reply With Quote
Old 7th January 2019, 12:41 AM   #8
thxbest is offline thxbest
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2018
Quote:
Originally Posted by zenonn67 View Post
Please, measure current values on control points! (3.3, 8V etc)
I have no schematic. Which one is it?
  Reply With Quote
Old 7th January 2019, 09:00 AM   #9
zenonn67 is offline zenonn67
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2018
They are printed on PCB. Look at the pictures of PCB.
Pic. No. 4. Left to right: VCC 1.0v; USB 3.3; VCC33_DAC; VCC33_L; VCC_33_L; & so on... +8v; -8V.
  Reply With Quote
Old 10th January 2019, 08:40 AM   #10
chermann is offline chermann  Austria
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Vienna
i am lucky that my D50 is working
Sorry for you.
my D50 did the same if i connectet to my PC. i restart the laptop and connect via usb after booting and my Tidal was ready.... then i got this Xcore D50 USb device pop up.

chris
  Reply With Quote

Reply


Topping D50 DAC does not power onHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Topping TP10 Mk3 and Topping TP20 impressons? morfic Class D 201 1st July 2018 05:57 AM
Topping A30 power supply recommendations? jvdamdshdt Power Supplies 6 30th January 2017 04:33 AM
Topping TP20 mod into a power amp so I can use with preamp? dakku Class D 14 12th March 2014 10:19 PM
power supply subtitute for topping d20 Overdream Power Supplies 5 21st February 2014 09:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:03 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki