Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Donations FAQ Calendar Mark Forums Read

Digital Line Level DACs, Digital Crossovers, Equalizers, etc.

!!! Xmos Problem !!!  Dual AK4495S AK4495SEQ AK4118 DAC decoder XMOS USB w/LME49990
!!! Xmos Problem !!!  Dual AK4495S AK4495SEQ AK4118 DAC decoder XMOS USB w/LME49990
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
 
 
Thread Tools
Old 16th December 2016, 05:17 AM  
G D is offline G D  India
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Hyderabad
Default !!! Xmos Problem !!! Dual AK4495S AK4495SEQ AK4118 DAC decoder XMOS USB w/LME49990

HI Guys,

I decided to go ahead and get myself the the dual Ak4495 Dac (weilang Board, fully assembled), and have hit a strange Problem.

I have used the xmos usb interface to connect the Dac to my Mac, however the interface is not detected by the Mac since the Led on the xmos board doesn't light up every time.

I have to turn On and turn off the dac's power button several times (10-15 times)to ensure the power light comes ON on the xmos board.

This is quite frustrating and the number of times i need to do this for the Xmos U8 board to come on seems to be increasing. But once its comes ON the Dac works without any problems.

I have tried changing the usb Cable , the power cable , nothing seems to fix this problem.

Is there a way this can be fixed ?

Thanks
GD
Attached Images
File Type: jpeg IMG_6032.JPG.jpeg (117.6 KB, 508 views)
File Type: jpeg IMG_6033.JPG.jpeg (129.9 KB, 501 views)
File Type: jpeg IMG_6034.JPG.jpeg (127.3 KB, 499 views)
File Type: jpeg IMG_6017.JPG.jpeg (111.5 KB, 478 views)
File Type: jpeg IMG_6018.JPG.jpeg (97.8 KB, 470 views)

Last edited by G D; 16th December 2016 at 06:20 AM.
 
Old 16th December 2016, 06:32 AM  
afj is offline afj  India
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: hyderabad, india
Following
 
Old 17th December 2016, 12:35 PM  
G D is offline G D  India
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Hyderabad
Default Help !

Guys , Can someone try and help me out with this issue !!!
 
Old 17th December 2016, 01:47 PM  
r8833 is online now r8833  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Moose Jaw, Sk
Maybe try pushing or wiggling xmos board . Might be a loose connection
 
Old 17th December 2016, 03:29 PM  
Thorp is offline Thorp
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2013
There are two ways for power up XMOS module:
-USB voltage line from computer
-main DAC PCB voltage line
They should not be used simultaneous
 
Old 17th December 2016, 03:33 PM  
Thorp is offline Thorp
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2013
USB voltage line and main DAC PCB voltage line should not be used simultaneously.
 
Old 17th December 2016, 03:46 PM  
vulejov is offline vulejov  Serbia
Banned
 
Join Date: Aug 2010
I had few years ago XMOS_AK4399 board from same seller with same problem, end up in trash..
Every Chinese product is more or less fake.. you can buy products from real constructor with real support and real parts, not some cheap garbage from cloners without any knowledge..
 
Old 18th December 2016, 02:15 AM  
phase is offline phase  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2004
Funny, I have a USB board from that outfit, and it's been fine for a few years now.
You might try doing some careful poking around for power and see if you can find the problem.
Makes me think it is something that happened or was aggravated by being shipped half way around the world, and r8833 has a good suggestion.
 
Old 18th December 2016, 04:04 AM  
G D is offline G D  India
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Hyderabad
r8833,

Have tried doing this, however no change or improvement in the situation.

I have started to doubt the xmos U8 board Now !

Last edited by G D; 18th December 2016 at 04:10 AM.
 
Old 18th December 2016, 04:05 AM  
G D is offline G D  India
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Hyderabad
Thorp,

Thanks for your response.

Is there a way to know this, or can one of the power supply be disabled ?
 

 

!!! Xmos Problem !!!  Dual AK4495S AK4495SEQ AK4118 DAC decoder XMOS USB w/LME49990Hide this!Advertise here!
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drivers for Weiliang XMOS ES9023 Asynchronous DAC Decoder USB to Optical Coaxial 384K goodguy2007 Digital Source 1 5th June 2016 06:05 AM
XMOS ES9023 Asynchronous DAC Decoder USB to Optical Coaxial 384K 32Bit Weiliang Bgt Digital Source 15 22nd February 2016 06:15 PM
A PCM1704 DAC with Xmos USB interface hllyfm Digital Line Level 10 21st May 2015 12:02 PM
ES9018 DAC -AD79-XMOS DSD usb Bobekt Digital Source 0 17th August 2014 08:42 PM
FS: XMOS USB interface/dac ultrafi Swap Meet 2 27th May 2011 07:32 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:32 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 70.00% / PHP 43.13%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki