Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Class D Switching Power Amplifiers and Power D/A conversion

Crown CTs2000 and Cts3000 channel 2 clipping on idle
Crown CTs2000 and Cts3000 channel 2 clipping on idle
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th April 2019, 05:11 PM   #1
Silvi is offline Silvi  Malta
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2016
Default Crown CTs2000 and Cts3000 channel 2 clipping on idle

I have 2 amps CTS 3000/2000 that came for repair. The 3000 had a blown smps which I manage to fix finding a couple of vias raised and burnt links and the crowbar scr blown. Connecting the amp to the power source with a current limiter (heating element) the amp came on but channel two started to indicate that there was a signal on the input. Checking the output with a scope I found out that an irregular oscillation was coming out of channel 2. After a short while (5sec) the clipping indicator lights up and the output dies.
Checking the gate drives these where both good and I also interchanged them and the fault still persists on channel 2. I also interchanged the the other two modules which when fitted on the good channel both worked good. I have a schematic which I downloaded. I tried to follow around but could not find anything faulty. The amp was fully dismantled and cleaned and also checked what I could for any apparent fault but could not find any.
Has anyone found a similar fault maybe he or she could highlight me where to look for such a fault? I spent hours looking around and did not come to any conclusion yet.
Is there any service manual available? or maybe a repair guide?

Last edited by Silvi; 18th April 2019 at 05:14 PM.
  Reply With Quote

Reply


Crown CTs2000 and Cts3000 channel 2 clipping on idleHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crown CTs2000 overheating MarinZ Class D 6 4th November 2018 05:29 PM
idle current i(bias) is slowly dropping in one channel jlk Solid State 0 20th September 2014 01:32 AM
Stereo amplifier sqeals at idle, distorts on one channel? nac134 Solid State 16 31st December 2010 10:44 PM
Crown CTS2000 needs repair bubblersound Swap Meet 0 16th February 2010 03:23 PM
High idle current on crown-BCA output? hjelp! mzzj Class D 6 28th November 2005 12:01 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:49 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki