Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Chip Amps Amplifiers based on integrated circuits

Output problem with Audiosource Amp 100
Output problem with Audiosource Amp 100
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th March 2020, 04:48 PM   #1
Wildcard26 is offline Wildcard26  Trinidad and Tobago
diyAudio Member
 
Join Date: May 2006
Send a message via MSN to Wildcard26
Default Output problem with Audiosource Amp 100

Hi,

Been a whhile since I posted on the forum but I need some help to troubleshoot a problem with an Audiosource Amp 100. My brother in law was using this amplifier, it was preveiously mine but I wasn't using it so I let him use it, and he didn't notice the situation because it was just background music in his gym. I took it and cleaned it up and noticed that hte 6800uf capacitorson the power rail wer starting to swell. After the cleaning i connected it and noticed that the output was lower; most noticeably the bass out put and level was a bit lower on the right channel.

I decided to change those caps with the Nichicon replacement caps recommended in the modlist that is floating online thinking that this may be the issue. However this didn't solve the issue. I wanted to know if anyone can direct me as to what other faulty part may be causing this issue.

Thanks.
  Reply With Quote
Old 25th March 2020, 05:35 PM   #2
nigelwright7557 is offline nigelwright7557  United Kingdom
diyAudio Member
 
nigelwright7557's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Carlisle, England
As the other caps got old enough to swell I would be changing all the electrolytics.
__________________
2020 versions of PCBCAD51, PCBCAD360 and PCBCAD720 out now >>> https://www.murtonpikesystems.co.uk
  Reply With Quote

Reply


Output problem with Audiosource Amp 100Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: audiosource AMP One/A Tape Echo Swap Meet 0 15th May 2015 11:50 PM
AudioSource Amp Two DHT112A Solid State 0 11th November 2010 10:22 PM
AudioSource 10K2HVN Solid State 3 5th April 2005 04:04 AM
audiosource amp 100 Bill Fitzpatrick Parts 4 31st August 2004 11:19 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:12 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2020 diyAudio
Wiki