Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Audio System X-Ion 280.2
Audio System X-Ion 280.2
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st November 2019, 01:34 PM   #41
Achim1409 is offline Achim1409  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
changed the op amp with a new one i found, turned the bias on booth channels fully down, the noise is gone, only the upper half of one channel is missing in the waveform.
__________________
2Ch. DSO, Multimeter, Hot Air Station, Soldering Irons,
12V Server Supply, L-C-R Tester, Component tester
  Reply With Quote
Old 21st November 2019, 01:42 PM   #42
Achim1409 is offline Achim1409  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
checked the gate drive, i have positive and negative signal on the fets...so maybe some fets are damaged..
__________________
2Ch. DSO, Multimeter, Hot Air Station, Soldering Irons,
12V Server Supply, L-C-R Tester, Component tester
  Reply With Quote
Old 21st November 2019, 02:25 PM   #43
Achim1409 is offline Achim1409  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
mosfets all ok, transitors and diodes are all ok...i dont now anymore......
the mosfets for positive and for negativ become a signal, but only the lower half of the waveform is produced.
The input is allready the upper half noisy.


Back to the beginning. The input is allready noisy at the first cap at the rca jacket. If i use the other channel, its clean.
If i connect the load to the other channel, it has the same effect. Upper half missing, and allready at the cap from rca noisy input.
__________________
2Ch. DSO, Multimeter, Hot Air Station, Soldering Irons,
12V Server Supply, L-C-R Tester, Component tester

Last edited by Achim1409; 21st November 2019 at 02:28 PM.
  Reply With Quote
Old 21st November 2019, 02:38 PM   #44
Achim1409 is offline Achim1409  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
If I open the preamp circuit, and inject the signal after that circuit, it has the same effect.
Attached Images
File Type: jpg IMG_20191121_153715.jpg (457.2 KB, 11 views)
File Type: jpg IMG_20191121_153704.jpg (625.2 KB, 11 views)
__________________
2Ch. DSO, Multimeter, Hot Air Station, Soldering Irons,
12V Server Supply, L-C-R Tester, Component tester
  Reply With Quote
Old 21st November 2019, 03:16 PM   #45
Achim1409 is offline Achim1409  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
So, thats the voltage at the base of transistors for bias.
Attached Images
File Type: jpg IMG_20191121_161459.jpg (727.5 KB, 12 views)
File Type: jpg IMG_20191121_161454.jpg (768.3 KB, 11 views)
__________________
2Ch. DSO, Multimeter, Hot Air Station, Soldering Irons,
12V Server Supply, L-C-R Tester, Component tester
  Reply With Quote
Old 21st November 2019, 03:36 PM   #46
Achim1409 is offline Achim1409  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
FOUND IT........... Removed the muting transistor... now i have a clean signal.


Changed with new transistor, same again. But the problem comes from the mute circuit...
__________________
2Ch. DSO, Multimeter, Hot Air Station, Soldering Irons,
12V Server Supply, L-C-R Tester, Component tester

Last edited by Achim1409; 21st November 2019 at 03:42 PM.
  Reply With Quote
Old 21st November 2019, 04:01 PM   #47
Achim1409 is offline Achim1409  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany
Ok, finished. Amp works.. It was another transistor in the remote circuit.
__________________
2Ch. DSO, Multimeter, Hot Air Station, Soldering Irons,
12V Server Supply, L-C-R Tester, Component tester
  Reply With Quote

Reply


Audio System X-Ion 280.2Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speaker system for High sound quality, low distortion and low budget audio system. lasithc Multi-Way 14 18th August 2019 06:33 AM
Audio System x-ion 160.4 Achim1409 Car Audio 32 15th July 2019 04:16 PM
Audio System amp help KriszXJR Car Audio 11 22nd May 2014 10:08 AM
First audio project, Wall controller for room audio system, looking for guidance, Chrisdvip Construction Tips 2 10th June 2013 06:47 AM
ZEN audio system weiyan Solid State 2 21st August 2012 03:27 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:55 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki