Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

American Bass VFL 110.1 protection after relay
American Bass VFL 110.1 protection after relay
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th September 2019, 05:06 PM   #11
barber02 is offline barber02  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Georgia
When I try to view the wave form on my mains powered scope all I see is a bunch of scattered dots. When I zoom in with time division I can see some resemblance of the wave form but it is still just a bunch of dots. No defined lines. I am grounding the probe to the negative terminal of the amplifier.

I am measuring the rail voltage with my fluke 12 grounded to the negative terminal of the amplifier.

David
  Reply With Quote
Old 12th September 2019, 05:15 PM   #12
barber02 is offline barber02  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Georgia
Well. In the repair tutorial you stated you get 46 vdc on the cathode side of D23 so now I’m thinking the reading I got is normal for this amp.

David
  Reply With Quote
Old 12th September 2019, 05:20 PM   #13
barber02 is offline barber02  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Georgia
D23 readings.
Attached Images
File Type: jpg B84A3E5C-6ACE-4F7D-A886-EF718B09E742.jpg (1,020.4 KB, 14 views)
File Type: jpg 56798E87-5AFA-44DE-8BFA-2958F6A414BB.jpg (995.5 KB, 14 views)
  Reply With Quote
Old 12th September 2019, 05:22 PM   #14
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Only dots? Is your scope damaged?

Using the scope in differential mode will allow a much different setting (5v/div) than you'd need in normal mode.
__________________
Anyone who purchased the repair tutorial, email me (babin_perry@yahoo.com) if you want to download the latest version.
  Reply With Quote
Old 12th September 2019, 05:27 PM   #15
barber02 is offline barber02  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Georgia
These are the readings on D21.

David
Attached Images
File Type: jpg 453B33E1-0BC6-4948-96CF-3043B4B07EF7.jpg (895.3 KB, 13 views)
File Type: jpg 1A95595D-9236-4E6E-A177-BC82AD2F28D7.jpg (874.9 KB, 12 views)
  Reply With Quote
Old 12th September 2019, 05:31 PM   #16
barber02 is offline barber02  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Georgia
This is what is see on my scope when I probe the tab of the mosfets on the high side.
Attached Images
File Type: jpg D07DBD3E-866F-40AC-81DE-C0154F7CD13A.jpg (892.5 KB, 14 views)
  Reply With Quote
Old 12th September 2019, 05:33 PM   #17
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The tab of the high-side FETs is DC voltage.
__________________
Anyone who purchased the repair tutorial, email me (babin_perry@yahoo.com) if you want to download the latest version.
  Reply With Quote
Old 12th September 2019, 05:53 PM   #18
barber02 is offline barber02  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Georgia
No matter which leg I probe, if the is a drive wave there then I get that image on the scope. If I get on a leg with DC voltage the the trace deflects off the screen.

On a side note. I notice that R256 (measures 100 ohm) gets really hot and R262 (measures 1k ohm) is staying stone cold. Is that normal?


David.
Attached Images
File Type: jpg image.jpg (985.7 KB, 6 views)
  Reply With Quote
Old 12th September 2019, 05:57 PM   #19
barber02 is offline barber02  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Georgia
This is the drive on the tab of the mosfets in the power supply so the scope appears to work. Im not sure what is going on.
Attached Images
File Type: jpg 7E3C538B-D138-4EE9-B5BB-2CE0D2005935.jpg (881.5 KB, 6 views)
  Reply With Quote
Old 12th September 2019, 06:02 PM   #20
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Is your probe set to 10x?

Isn't that a storage scope? If so, what if you switch to that mode
__________________
Anyone who purchased the repair tutorial, email me (babin_perry@yahoo.com) if you want to download the latest version.
  Reply With Quote

Reply


American Bass VFL 110.1 protection after relayHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
American Bass VFL 500.1 Deadly Sones Car Audio 36 20th October 2014 02:04 AM
American bass megael9 Car Audio 19 20th May 2014 01:12 AM
American bass protection mode Austin texans Introductions 1 15th October 2013 03:39 PM
American Bass sq300 Jailbreak Car Audio 1 22nd August 2013 07:49 PM
American Bass VFL-500.1 mike49504 Car Audio 5 8th January 2011 12:07 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:49 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki