Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

DB Drive WDX3k
DB Drive WDX3k
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd August 2019, 07:02 PM   #1
Deadly Sones is offline Deadly Sones
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Default DB Drive WDX3k

DB Drive WDX3K has a nasty turn on pop. And a slight turn off pop. When amp came in, it had shorted outputs, damaged drivers. The gain was full blast and the lpf was all the way down, lol. Not sure if the cranked gain might have damaged something else.. it's running fine aside from the turn on/off pop. is there something I can do to make it fix the problem or make it better? Owner said it did it before the repair... but ya... it's a nasty startup pop.
Attached Images
File Type: jpg 20190823_135006.jpg (974.5 KB, 19 views)
__________________
465B Scope, Aoyue 968A hot air station, Weller WES51, MK-328, Some Fluke things, KPS3010 mini variable supply, 3 AGM group 31's on a APS90, 4000 watt dummy load, test subs/speakers, Alpine 9886, and lets not forget Perry Babins priceless tutorial
  Reply With Quote
Old 23rd August 2019, 08:09 PM   #2
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Does the mute pin stay high for a few seconds on startup then drop to 0v?
__________________
Anyone who purchased the repair tutorial, email me (babin_perry@yahoo.com) if you want to download the latest version.
  Reply With Quote
Old 23rd August 2019, 08:27 PM   #3
Deadly Sones is offline Deadly Sones
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Good afternoon Perry. I assume it must be one of these transistors on the output card... or maybe over here? I haven't worked on one of these before. I'm not certain which one is the mute transistor. Is there an easy way to trace to it?
Attached Images
File Type: jpg 20190823_162026.jpg (1,003.1 KB, 17 views)
File Type: jpg 20190823_162409.jpg (872.3 KB, 15 views)
__________________
465B Scope, Aoyue 968A hot air station, Weller WES51, MK-328, Some Fluke things, KPS3010 mini variable supply, 3 AGM group 31's on a APS90, 4000 watt dummy load, test subs/speakers, Alpine 9886, and lets not forget Perry Babins priceless tutorial
  Reply With Quote
Old 23rd August 2019, 08:40 PM   #4
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
A close diagram is in the repair_tutorial\miscellaneousstuff\sinuslive folder

Q21 in that diagram has failed in some amps.

Generic Class D - Type 4 of the tutorial covers these amps.
__________________
Anyone who purchased the repair tutorial, email me (babin_perry@yahoo.com) if you want to download the latest version.
  Reply With Quote
Old 23rd August 2019, 08:44 PM   #5
Deadly Sones is offline Deadly Sones
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Awesome, I shall check it out. Thanks!!
__________________
465B Scope, Aoyue 968A hot air station, Weller WES51, MK-328, Some Fluke things, KPS3010 mini variable supply, 3 AGM group 31's on a APS90, 4000 watt dummy load, test subs/speakers, Alpine 9886, and lets not forget Perry Babins priceless tutorial
  Reply With Quote
Old 23rd August 2019, 09:08 PM   #6
Deadly Sones is offline Deadly Sones
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Ok... I replaced Q21... and it still makes pop noise. I have the following readings on Q21. "2T" transistor. base = 12.86v, collector = 0.017v and emitter = 13.08v referenced to the main ground, while amp is playing. Unless it's not the mute transistor. He's on his way to pick it up, says he doesn't care about the thump... I'm just trying to get it better before he gets here,

I'll have to look over the schematic.
__________________
465B Scope, Aoyue 968A hot air station, Weller WES51, MK-328, Some Fluke things, KPS3010 mini variable supply, 3 AGM group 31's on a APS90, 4000 watt dummy load, test subs/speakers, Alpine 9886, and lets not forget Perry Babins priceless tutorial
  Reply With Quote
Old 23rd August 2019, 09:10 PM   #7
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Is the mute voltage at the driver board going from 12v to 0v on startup?
__________________
Anyone who purchased the repair tutorial, email me (babin_perry@yahoo.com) if you want to download the latest version.
  Reply With Quote
Old 23rd August 2019, 09:13 PM   #8
Deadly Sones is offline Deadly Sones
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
The output driver board?
__________________
465B Scope, Aoyue 968A hot air station, Weller WES51, MK-328, Some Fluke things, KPS3010 mini variable supply, 3 AGM group 31's on a APS90, 4000 watt dummy load, test subs/speakers, Alpine 9886, and lets not forget Perry Babins priceless tutorial
  Reply With Quote
Old 23rd August 2019, 09:22 PM   #9
Deadly Sones is offline Deadly Sones
diyAudio Member
 
Deadly Sones's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
OK, so pin 3 of the output card has nothing at first... when I add remote, it climbs to about 0.03v for a couple seconds, then goes to ground.
__________________
465B Scope, Aoyue 968A hot air station, Weller WES51, MK-328, Some Fluke things, KPS3010 mini variable supply, 3 AGM group 31's on a APS90, 4000 watt dummy load, test subs/speakers, Alpine 9886, and lets not forget Perry Babins priceless tutorial
  Reply With Quote
Old 23rd August 2019, 09:26 PM   #10
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
That's the problem. If you see this again, determine why the voltage isn't going from 12v to ground. The circuit is fairly simple. The equivalent of Q21 (if the circuit isn't identical) pulls high and then turns off which allows a resistor to pull the mute pin low and enable audio.
__________________
Anyone who purchased the repair tutorial, email me (babin_perry@yahoo.com) if you want to download the latest version.
  Reply With Quote

Reply


DB Drive WDX3kHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rPi + Volumio: hard drive versus thumb drive? bugbear PC Based 6 27th February 2019 12:23 PM
More Ruminations on Screen Drive/Crazy Drive smoking-amp Tubes / Valves 203 17th October 2018 07:30 PM
FS: Hitachi Router and Terk outdoor HD antenna, BD-Rom drive, Xbox HD Drive and more. Dougie085 Swap Meet 0 3rd May 2008 07:31 PM
Idler wheel drive vs. Belt-drive mig-ru Analogue Source 4 3rd December 2003 12:06 AM
Computer Question-Any Problems Transferring Office 97 From D Drive to C Drive kelticwizard Everything Else 12 22nd January 2003 03:34 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:18 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki