Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Alpine MRV-F300 board problem
Alpine MRV-F300 board problem
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th March 2019, 06:07 AM   #1
Crazylogix is offline Crazylogix  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: The Ozarks, Missouri
Default Alpine MRV-F300 board problem

Got what might be an easy question. I have the Alpine MRV-F300 that was showing short on the rectifier D9902 (common cathode rectifier). I took it out of the board, and tested, it tested fine. I checked the board and the board had a short between the legs. But i can find no where that those legs would be shorted. Is this a multi layer board (more than the top and bottom layers)? I couldn't find where all the traces go, leading me to think there is at least a 3rd layer sandwiched in there. Any help is great, thanks!
__________________
DMM - HP 1222A scope - Hakko FX888D - 50w Unger iron - Yihua 858D Hot Air - 65A power supply (modded dell server) - 1000w 4 ohm test load - test sub - My Youtube repair videos -> Crazylogix
  Reply With Quote
Old 15th March 2019, 06:36 AM   #2
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
You can use a backlight from a bright light to see inner layers.

In the MRP-M1000, I've had similar problems with the outputs. I just let it run through a limiter and after a while, I heard what sounded like a fuse blowing and the short was open.

Side note... The service manual doesn't even show all of the layers.
  Reply With Quote

Reply


Alpine MRV-F300 board problemHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alpine MRV-F300 burnt out (with picture) Hanson Car Audio 6 20th August 2015 05:18 PM
Alpine MRV-F300 V12 typo Car Audio 1 26th January 2015 02:17 AM
old Alpine MRV-F300 question typo Car Audio 0 30th June 2012 03:24 PM
Alpine MRV-F300 Dr Zeus Car Audio 2 25th October 2011 09:56 PM
Alpine MRV-F300 Blowing fuses 2ellas Car Audio 3 15th November 2010 04:03 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:12 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki