Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Rockford Fosgate Power 300 buz10 toasted
Rockford Fosgate Power 300 buz10 toasted
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13th March 2019, 08:39 PM   #11
nigelwright7557 is offline nigelwright7557  United Kingdom
diyAudio Member
 
nigelwright7557's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Carlisle, England
Quote:
Originally Posted by Josheep View Post
Amazing, thank you for the info and the schematic Perry. I'll get some IRFZ44's ordered up and will report back. Hopefully it's just that that's wrong with it. I found it in my dads shed where it's been for 18 or so years. I've got my fingers crossed!
Its not always wise to just replace a blown component.
Some investigation is needed into why it blew.
Maybe something downstream has blown too meaning replacing the buz will just pop it again on power up.

However you might be lucky....
__________________
PCBCAD51 download or CDROM 2019 version out now http://www.murtonpikesystems.co.uk
  Reply With Quote
Old 13th March 2019, 11:40 PM   #12
Josheep is offline Josheep
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2015
Yeah I have to admit I'm nervous about other potential issues that could have caused the issue in the first place, not to mention just switching it on after such a long time without running. Would the recommendation be to change the capacitors just in case because of the age? I'm not hugely clued up on how I'd go about fault finding but would gladly have a go if there are any standard tests that I could do? Otherwise I was just gonna go ahead and see what happens.
  Reply With Quote
Old 14th March 2019, 12:27 AM   #13
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Did only one FET fail?
  Reply With Quote
Old 14th March 2019, 12:29 AM   #14
Josheep is offline Josheep
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2015
Only as far as I can tell with a visual inspection.
  Reply With Quote
Old 14th March 2019, 02:35 AM   #15
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Did you try powering it up after removing the bad FET? It's rare but sometimes only one will fail, at random.

Did you check the other FETs to see if any showed a short between their terminals?

Measure resistance:

Leg 1-2
1-3
2-3
  Reply With Quote

Reply


Rockford Fosgate Power 300 buz10 toastedHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rockford Fosgate Power 650 RockfordFIx Car Audio 19 20th March 2016 07:12 PM
Rockford Fosgate Power 650 RockfordFIx Car Audio 34 20th April 2015 01:58 AM
Rockford Fosgate Power 650 RockfordFIx Car Audio 9 8th April 2015 11:31 PM
Rockford Fosgate Power T 400-4 josesony68 Car Audio 25 15th December 2013 09:30 PM
Rockford Fosgate Power 650 seankane Car Audio 82 6th February 2013 09:38 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:38 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki