Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Mtx ta92001 distorted output.
Mtx ta92001 distorted output.
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th March 2019, 12:41 PM   #1
kfx5050 is offline kfx5050  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2014
Default Mtx ta92001 distorted output.

Good morning DIY audio peoples it's been awhile since I've been on here and have a new project. Have MTX ta 92001 that has output but the LED lights on the top of the unit are not lighting up. the output is very distorted and staticy the first initial base hit of the music note played good, every note after that tends to wash out and sounds very staticky as if it's losing power open up the unit. The little corrosion by the large capacitors by the output terminals . also the two large inductors by the power input or buzzing really loud. LED light behind the RCA inputs are not lit up but the LED light by the output inductors top left corner are on. what do y'all think about issue might be? or where to start, the and work perfectly fine before the winter has been stored out in the garage in the Chicago weather for the winter time now this issue is present.
thanks.

Last edited by kfx5050; 6th March 2019 at 12:46 PM.
  Reply With Quote
Old 6th March 2019, 01:32 PM   #2
caraudioguy2100 is offline caraudioguy2100
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2010
Sounds like one of the regulators went bad .

Do you have both positive and negative 15 volts on all of the opamps ?
  Reply With Quote
Old 6th March 2019, 05:23 PM   #3
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Do you have a scope?
  Reply With Quote
Old 7th March 2019, 03:53 PM   #4
kfx5050 is offline kfx5050  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by caraudioguy2100 View Post
Sounds like one of the regulators went bad .

Do you have both positive and negative 15 volts on all of the opamps ?
Nope. Only getting 13.06positive negative all the op amps except for the ones that are by the ribbon cable connector for the preamp board those two are only showing 4.60. the resistor by the capacitors are 4082 is getting very hot not smoking but very hot almost to the point to where you cannot touch it. The two inductors have stopped buzzing barely warm to the touch.
Attached Images
File Type: jpg DSC_0920.jpg (985.0 KB, 70 views)
File Type: jpg DSC_0922.jpg (978.0 KB, 73 views)
File Type: jpg DSC_0921.jpg (845.1 KB, 69 views)

Last edited by kfx5050; 7th March 2019 at 04:03 PM.
  Reply With Quote
Old 7th March 2019, 03:55 PM   #5
kfx5050 is offline kfx5050  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by Perry Babin View Post
Do you have a scope?
It will be here monday. I order the fluke 123. Just had my stolen last night.
  Reply With Quote
Old 7th March 2019, 07:39 PM   #6
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Does the voltage on the op-amps change if you disconnect the preamp board?

Do you operate this amp without having all of the regulators tightly clamped to the heatsink. They can fail within seconds, doing severe damage.
  Reply With Quote
Old 7th March 2019, 07:58 PM   #7
kfx5050 is offline kfx5050  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2014
Pre-amp board was disconnected doing the testing. All regulators and mosfets are clamped down. Had the same. issues in the past for a different mtx amp, if there not clamp down

Last edited by kfx5050; 7th March 2019 at 08:01 PM.
  Reply With Quote
Old 12th March 2019, 10:28 PM   #8
kfx5050 is offline kfx5050  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2014
Ok I cleaned up all the corrosion that was on the board the two inductors by the power input aren't buzzing no more, but now I'm getting 26 DC voltage out of the speaker terminals with no RCA's plugged up nor speakers
  Reply With Quote
Old 13th March 2019, 12:34 AM   #9
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Post the DC voltage on all pins of the two op-amps near LED400.
  Reply With Quote
Old 13th March 2019, 02:34 AM   #10
kfx5050 is offline kfx5050  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2014
N5534 op amp starting with the op amp closest to LED 400
Pin 1 11.87
2 11.18
3 12.17
4 -15.01
5 -14.16
6 -13.40
7 15.11
8 15.09
Op amp farthest from led 400
Pin 1 11.87
2 2.46
3 1.88
4 -15.00
5 14.26
6 -13.41
7 15.11
8 15.09
  Reply With Quote

Reply


Mtx ta92001 distorted output.Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KMD GV100D Low distorted output joebags Instruments and Amps 2 20th February 2014 10:37 AM
JL 500/1 distorted output mbates14 Car Audio 3 2nd October 2012 06:35 PM
Amp with distorted output Mote Car Audio 5 23rd August 2012 07:17 PM
Distorted output towards end of discs Kei Digital Source 8 16th May 2012 08:26 AM
MTX 4250D distorted output bil Car Audio 3 5th April 2008 03:30 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:32 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2019 diyAudio
Wiki