Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Audison SRX
Audison SRX
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28th November 2017, 09:00 AM   #11
MarioRestucci is offline MarioRestucci  Italy
diyAudio Member
 
MarioRestucci's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: NAPOLI
Quote:
Originally Posted by NadaD View Post
Well, I will try it later.

Also i tried to load transformer with few fets.
I dont know how to explain easier, but when there is installed only 2 fets - it works OK, draws about 400mA. Current increases as I install more fets.
make sure if the squarewave is present and identical on ALL gate pad.
  Reply With Quote
Old 28th November 2017, 09:11 AM   #12
NadaD is offline NadaD
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2017
It is, all fets have drive signal as shown before.
  Reply With Quote
Old 28th November 2017, 09:53 AM   #13
MarioRestucci is offline MarioRestucci  Italy
diyAudio Member
 
MarioRestucci's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: NAPOLI
Quote:
Originally Posted by NadaD View Post
It is, all fets have drive signal as shown before.
if it is, then, you have counterfeit fets.
it's also possible that your 3525 is defect, but very unlikely.
  Reply With Quote
Old 28th November 2017, 10:46 AM   #14
NadaD is offline NadaD
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2017
Doubt it, originals were bought from Farnell.
  Reply With Quote
Old 28th November 2017, 12:51 PM   #15
MarioRestucci is offline MarioRestucci  Italy
diyAudio Member
 
MarioRestucci's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: NAPOLI
Quote:
Originally Posted by NadaD View Post
Doubt it, originals were bought from Farnell.
can you make a photo of top and bottom of the board in trf/fets area?
  Reply With Quote
Old 30th November 2017, 06:44 AM   #16
ppalli is offline ppalli  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: marche
I hope this schematic may be usefull
Attached Images
File Type: jpg smps.jpg (280.5 KB, 60 views)
  Reply With Quote
Old 30th November 2017, 07:02 AM   #17
MarioRestucci is offline MarioRestucci  Italy
diyAudio Member
 
MarioRestucci's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: NAPOLI
Quote:
Originally Posted by ppalli View Post
I hope this schematic may be usefull
There is nothing else to add.
If the amplifier absorbs the right amount of current by installing only 2 MOSFETs (1 per bank) the problem may depend on faulty MOSFETs, MOSFETs too different from each other, pull down resistors or damaged gate resistors, damaged drivers or at maximum sg3525 does not work well (but it is unlikely).
If the scheme you have published is identical to your amplifier, with 10ohm gate resistors it is easy to encounter resistors that seemingly appear to be in the standard but which are actually damaged.
Also the driver stage could work well with a small load (1 MOSFET per bank) and cause problems when loading more (all MOSFETs installed).
In addition, R9 and R20 may look intact, but better controllable.
At the end of all these controls, if you still can not find the problem, try changing sg3525.

Make this tests always without rectifier.
Also D12 & D9 from the secondary winding must be removed during this test.
  Reply With Quote
Old 4th December 2017, 04:39 PM   #18
NadaD is offline NadaD
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2017
Well, i have to check these old fets - I installed fresh irf3205 in place of these, and current stays low, no heating.
  Reply With Quote
Old 25th July 2018, 01:36 AM   #19
mansigen is offline mansigen  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2018
hello I have a question.. my srx1d can't work....

inside srx 1d I have found Q47 and Q48 burned.
so i can't read the name of component for replace...
somebody have the scheme or componnet code?


thanks a lot
  Reply With Quote
Old 25th July 2018, 06:11 AM   #20
ppalli is offline ppalli  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: marche
Hello,
I think it is always better you start new tread for new problem/amp, anyway:
Q47=KTA1700 (PNP see BD140)
Q48=KTC2800 (NPN see BD139)
Ciao.
  Reply With Quote

Reply


Audison SRXHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SRx 1.d audison nonprof Car Audio 6 5th September 2017 11:32 PM
Audison help rrae Car Audio 26 7th February 2017 06:10 PM
Audison SRx1D nikb47 Car Audio 15 19th December 2013 12:28 PM
Audison srx rrae Car Audio 9 17th September 2013 12:07 PM
Audison LrX 6.9 Madmike2 Car Audio 0 6th April 2008 01:47 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:37 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki