Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

JL Slash 500 v1 Help
JL Slash 500 v1 Help
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd December 2011, 02:02 AM   #51
RiLoWa is offline RiLoWa  United States
diyAudio Member
 
RiLoWa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Illinois
Slow down and don't get ahead of Perry's direction. There are several things that you needed to check BEFORE you put in the IRF540's, some he has already told you and some he will. These JL amps can be a pain in the rear if you're impatient.

Q504 - Q507 are the outputs, IRF540's. If you have them installed, you should carefully remove them to continue on.

Once removed, recheck all the IRF540's ensuring they are still good. Visual inspection is of no use, use your meter.

Look closely for solder bridges where you have done some soldering work, use your meter to verify there are no shorts everywhere you have been.

Then go back and answer post #46.
__________________
Tools - 1. TPI Scope Plus 440 2. B&K 2125 20MHz Dual Trace 3. Sorensen DCR20-50B 4. B&K 4011 5MHz Function Generator 5. Weller WESD51 6. A big hammer
  Reply With Quote
Old 28th December 2011, 12:58 AM   #52
evianamp2011 is offline evianamp2011  United States
diyAudio Member
 
evianamp2011's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Texas
Hell I have the same problem. My 500/1 turns green when powered up but absolutly no audio output. Mine has absolutly no burnt resistors or transistors, I think it might be the power supply. How can I check it or the rail voltage?
  Reply With Quote
Old 28th December 2011, 03:37 AM   #53
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Start a new thread.
  Reply With Quote
Old 26th June 2013, 11:27 PM   #54
3025826 is offline 3025826
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2011
Hey Perry I know its been awhile but I got her back out and I want to get back after it. I've attached pictures showing what I've checked to verify that I'm checking the right things. All the adjacent legs on the same side read the same when touched in the same fashion.
Attached Images
File Type: jpg On.jpg (544.8 KB, 48 views)
File Type: jpg Ohms.jpg (628.6 KB, 48 views)
File Type: jpg Volts.jpg (651.0 KB, 48 views)

Last edited by 3025826; 26th June 2013 at 11:36 PM. Reason: images
  Reply With Quote

Reply


JL Slash 500 v1 HelpHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JL Audio 500/1 v1 Rev. 10 Board RiLoWa Car Audio 40 11th October 2011 02:19 AM
JL Audio 500/1 v1 Rev. 10 Boards #2 RiLoWa Car Audio 108 6th October 2011 03:18 AM
WTB: JL Audio Slash Series Power Terminal Plastic Seperator Part RiLoWa Swap Meet 0 4th June 2011 03:30 AM
Help with JL 500/1 2nd one nsxxtreme Car Audio 51 7th March 2008 02:17 PM
FS: JL 500/1 ($500 CAD located in GVA) Dynamix Lude Swap Meet 0 27th October 2004 03:21 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:42 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki