Reference DAC Module - Discrete R-2R Sign Magnitude 24 bit 384 Khz - Page 174 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Commercial Sector > Vendor Forums > Vendor's Bazaar
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Gallery Wiki Blogs Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Vendor's Bazaar Commercial Vendors large & small hawking their wares

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th February 2015, 08:01 AM   #1731
TNT is offline TNT  Sweden
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sweden
Great, thanks! The rePhase file will be handy!

//
  Reply With Quote
Old 14th February 2015, 08:06 AM   #1732
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Copenhagen
Quote:
Originally Posted by ylingf View Post
I am pretty puzzled here. I was able to update the firmware and upload the filter that Paul generated, all looked fine. But now when I try to connect again, the uManager is not coming up after +++. I can still see some characters when DAC power up, but whatever I type is not taking effect. I have tried three different USB to serial adapters and two different PCs, same result. Any clue?
Have you tried selecting Flow control: None (DTR/RTS) ENABLE ?
  Reply With Quote
Old 14th February 2015, 08:11 AM   #1733
TNT is offline TNT  Sweden
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sweden
Quote:
Originally Posted by SebastianL View Post
You're not the only one
My experiance is that I got it working with Zterm on OS X but missed the macbinary setitng so update failed. This made me resort to my backup PC laptop and that worked. Trying to used Zterm again I just cant seem to get that working anymore. Strange. I'm dam-ed if the DAM dont change some setting / states after it has been used wich seem to stick. Something fishy is going on I suspect.

//
  Reply With Quote
Old 14th February 2015, 09:01 AM   #1734
TNT is offline TNT  Sweden
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sweden
Aha...

Fiddled around with zTerm settings and voila.. worked (excuse me for attacking DAM Sören).

I happend to send "release call" and 8-o :


dam1021 uManager Rev 0.80 20150121 FPGA Rev 0.9 Press ? for help.

# ATH0
Invalid Command.

#

# help
uManager Commands

------

I have a 3 meter extension cable with a USB/serial dongle:

Product ID: 0x6001
Vendor ID: 0x0403 (Future Technology Devices International Limited)
Version: 4.00
Serial Number: FTDXFFMH
Speed: Up to 12 Mb/sec
Manufacturer: FTDI
Location ID: 0x14200000 / 7
Current Available (mA): 500
Current Required (mA): 44

Zterm settings where:

- No Xon/Xoff

When a do exit in umanager it says:

# exit
I2
L044
V-22

and +++ gives (no local echo)

dam1021 uManager Rev 0.80 20150121 FPGA Rev 0.9 Press ? for help.

#

As it should be. Seems to be some initialization problem with something.
  Reply With Quote
Old 14th February 2015, 10:23 AM   #1735
TNT is offline TNT  Sweden
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sweden
But alas, i could not repeat it... hmmm

So no easy contact again...

//
  Reply With Quote
Old 14th February 2015, 11:36 AM   #1736
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Copenhagen
The rumour has spread to the head-fi community.
  Reply With Quote
Old 14th February 2015, 11:38 AM   #1737
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Copenhagen
Quote:
Originally Posted by TNT View Post
But alas, i could not repeat it... hmmm

So no easy contact again...

//
Yes, kind of fishy or spooky even. Now you see, now you don't.
  Reply With Quote
Old 14th February 2015, 11:51 AM   #1738
leehan is offline leehan  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kent, UK
Quote:
Originally Posted by TNT View Post
But alas, i could not repeat it... hmmm

So no easy contact again...

//
Seriously, on Mac, give Serial app a try: https://www.decisivetactics.com/products/serial/

I had the same ZTerm issues, not being able to connect again. Serial worked every time. I'm at the end of 7 day trial but will buy the license. It also comes bundled with drivers for various USB serial converters, which may be convenient for the particular converter you are using.
  Reply With Quote
Old 14th February 2015, 12:04 PM   #1739
ylingf is offline ylingf  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Jersey, US
I let the board powered off overnight, first try in the morning, now works just fine. So weird.
  Reply With Quote
Old 14th February 2015, 12:05 PM   #1740
zfe is offline zfe
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2014
Quote:
Originally Posted by TNT View Post
But alas, i could not repeat it... hmmm

So no easy contact again...

//
When I had similar problems (using screen, not Zterm), unpluging the Adapter (USB side) looking for old, detached screen-processes and killing them (with activity mointor) and/or ultimately un- and repower the DAM usually helped.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
e18 DAC - 8 channels at 32bit /384 kHz exa065 exaDevices 30 29th June 2012 05:11 PM
384 Khz DAC? SunRa Digital Source 8 1st October 2009 11:14 PM
24 bit/192 kHz via USB? gentlevoice Everything Else 3 22nd December 2008 06:24 AM
sign magnitude DAC Bernhard Digital Source 0 30th January 2007 01:40 PM
24 bit / 192 kHz Tube DAC questions Overlord Digital Source 4 29th April 2003 05:14 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:57 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Wiki