Go Back   Home > Forums > > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Twisted Pear Superior quality electronic kits

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th May 2015, 01:18 PM   #1
ichiban is offline ichiban  United States
It's always something!
diyAudio Member
 
ichiban's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tonawanda, N.Y.
BBB/Botic/Cape play problem
Default BBB/Botic/Cape play problem

Quote:
Originally Posted by lintweaker View Post
OK, I reproduced your results with play:

I think your issue point to hw issues...
The thing is, when I do the speaker test I get output, hiss, so there seems to be a path through to the dac!??

I will try the speaker test again.

To be continued.
__________________
Currently listening to F4 or F6/w curve matched SemiSouth outputs
  Reply With Quote
Old 15th May 2015, 04:18 PM   #2
ichiban is offline ichiban  United States
It's always something!
diyAudio Member
 
ichiban's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tonawanda, N.Y.
BBB/Botic/Cape play problem
Don't know if this has any bearing on the no play problem, when I now go into ympd {http://192.168.1.4:8080/#/browse/0/} Connection refused keeps flashing up in right hand corner.
__________________
Currently listening to F4 or F6/w curve matched SemiSouth outputs
  Reply With Quote
Old 15th May 2015, 08:07 PM   #3
ichiban is offline ichiban  United States
It's always something!
diyAudio Member
 
ichiban's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tonawanda, N.Y.
BBB/Botic/Cape play problem
So, I'm at Bot.v3 and play /tmp/MUSIC1/Track01.wav is playing. Yeah !!!
However, BII dac led LOCK is off, and led 'EN' on the Hermes is also off ?


How are the clock modes set and how do I get to them???
__________________
Currently listening to F4 or F6/w curve matched SemiSouth outputs

Last edited by ichiban; 15th May 2015 at 08:30 PM.
  Reply With Quote
Old 15th May 2015, 09:26 PM   #4
ichiban is offline ichiban  United States
It's always something!
diyAudio Member
 
ichiban's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tonawanda, N.Y.
BBB/Botic/Cape play problem
Changed snd_soc_botic.ext_masterclk to 3
the EN led does come on but, now play errors again



root@bbb:~# play /tmp/MUSIC1/Track01.wav

/tmp/MUSIC1/Track01.wav:

File Size: 52.8M Bit Rate: 1.41M
Encoding: Signed PCM
Channels: 2 @ 16-bit
Samplerate: 44100Hz
Replaygain: off
Duration: 00:04:59.07

In:0.00% 00:00:00.00 [00:04:59.07] Out:0 [ | ] Clip:0 play WARN alsa: Input/output error
play FAIL sox: `default' Device or resource busy: Operation not permitted
Done.
root@bbb:~#
__________________
Currently listening to F4 or F6/w curve matched SemiSouth outputs
  Reply With Quote
Old 16th May 2015, 12:48 PM   #5
Russ White is offline Russ White  United States
diyAudio Member
 
Russ White's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Nashville, TN, USA
Technically speaking - a properly mounted a correctly soldered Hermes (if you short all the header pins for example you will be in trouble) won't effect the BBB boot process in the least.

Assuming you have no issues with your BBB it will boot the same way regardless of the presence of the Hermes.

Frank as you are generating a lot of posts - you might get more focussed results if you open your own thread - if you do post some pictures and such so we can help identify potential issues.

Cheers!
Russ
__________________
Less pulp more juice Twisted Pear
Audio
/Twisted Pear Audio Blog
  Reply With Quote
Old 16th May 2015, 02:37 PM   #6
ichiban is offline ichiban  United States
It's always something!
diyAudio Member
 
ichiban's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tonawanda, N.Y.
BBB/Botic/Cape play problem
Default generating a lot of posts

Quote:
Originally Posted by Russ White View Post
Frank as you are generating a lot of posts - you might get more focussed results if you open your own thread - if you do post some pictures and such so we can help identify potential issues.
Cheers!
Russ
Russ,
I think you might have meant that I am the one generating a lot of posts re: my no play problem. True?
__________________
Currently listening to F4 or F6/w curve matched SemiSouth outputs
  Reply With Quote
Old 16th May 2015, 02:46 PM   #7
francolargo is offline francolargo  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Twin Cities, MN
Quote:
Originally Posted by ichiban View Post
Russ,
I think you might have meant that I am the one generating a lot of posts re: my no play problem. True?
Good luck, ichiban! When I saw that error message I thought of your situation...

BTW, I have Element 14 BBBs. Elsewhere on the web I have read that changing from BBBs by Element 14 to ones manufactured by Circuitco resolved inexplicable software problems. For me, sound =

Frank

Last edited by francolargo; 16th May 2015 at 03:15 PM.
  Reply With Quote
Old 16th May 2015, 06:03 PM   #8
ichiban is offline ichiban  United States
It's always something!
diyAudio Member
 
ichiban's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tonawanda, N.Y.
BBB/Botic/Cape play problem
Default BBB/Botic/Cape play problem

As requested by Russ, I am starting this thread on my ongoing problem getting the BBB/Botic to play.
Many software solutions have been tried and I have now started to investigate possible/likely hardware cause of the no play.
I've attached pictures of the build as requested and will also disassemble boards to reheat solder joints on all the connectors.
Attached Images
File Type: jpg Pic1_Sm.jpg (183.4 KB, 419 views)
File Type: jpg Pic3_Sm.jpg (190.2 KB, 407 views)
File Type: jpg Pic4_Sm.jpg (186.1 KB, 394 views)
File Type: jpg Pic5_Sm.jpg (145.3 KB, 393 views)
__________________
Currently listening to F4 or F6/w curve matched SemiSouth outputs
  Reply With Quote
Old 16th May 2015, 07:24 PM   #9
ichiban is offline ichiban  United States
It's always something!
diyAudio Member
 
ichiban's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tonawanda, N.Y.
BBB/Botic/Cape play problem
Touched up all connections, problem persists
__________________
Currently listening to F4 or F6/w curve matched SemiSouth outputs
  Reply With Quote
Old 16th May 2015, 07:48 PM   #10
Russ White is offline Russ White  United States
diyAudio Member
 
Russ White's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Nashville, TN, USA
Hi Ichiban,

Thanks for starting the new thread.

It is hard to say from the pictures - but some of the solder joints on both the hermes and bbb headers look like they could use a touch up with flux - they don't look like they have flowed well to the pads - some look like they could be a dry joint.
__________________
Less pulp more juice Twisted Pear
Audio
/Twisted Pear Audio Blog
  Reply With Quote

Reply


BBB/Botic/Cape play problemHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hermes-BBB/Botic cape for BeagleBone Black Russ White Twisted Pear 605 Yesterday 03:08 PM
Support for Botic Linux driver miero Twisted Pear 2576 Yesterday 09:10 AM
BBB + I2S + DAC odem81 PC Based 7 6th January 2015 05:10 AM
Slaving BBB to Buffalo III, possible? giulio Twisted Pear 5 11th December 2014 09:47 PM
Problem getting RX-V2500 to play nice with SACD DVD-A Player sumsound Everything Else 0 27th August 2008 05:03 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:47 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki