Tube Library Pspice error - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th March 2007, 11:55 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2007
Default Tube Library Pspice error

I've been working on a class AB push-pull amp for a school project and have gotten to the point where my instructor wants me to run some pspice simulations of my design. I searched around for Tube models and found a number of resources to accomplish what I needed.

Rather than making my own models I found some already made library's at:
http://www.next-power.net/next-tube/libs.php3

They show up in Pspice, and have parts that I can place in my schematic, but when I run a simulation I keep getting the following error:

.lib "nom.lib"

*Analysis directives:
.OP
.PROBE V(*) I(*) W(*) D(*) NOISE(*)
.INC ".\crapola-SCHEMATIC1.net"



**** INCLUDING crapola-SCHEMATIC1.net ****
* source CRAPOLA
R_R1 N00137 N00107 1k
R_R2 N00166 0 1k
X_VL2 N00137 N00166 0 12AX7
V_V1 N00107 0 200Vdc

**** RESUMING crapola-schematic1-asd.sim.cir ****
.END

ERROR -- Subcircuit 12AX7 used by X_VL2 is undefined


I just used a couple of random resistors and a DC powersupply to generate the error message... those elements are not part of my design.

Any ideas on how I can resolve this?

I've tried to go into model editor and generate a usable library, but that didn't resolve the issue, and from what I can tell the model parameters that are used are comparable to other models from sites like duncan amps, or norman koren.

Thanks in advance for the help.
  Reply With Quote
Old 28th March 2007, 03:52 PM   #2
diyAudio Member
 
pmillett's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Dallas (but I am not a Texan!)
PSpice can't find the 12AX7 model... it isn't loaded.

What tool are you using?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Express PCB TUBE Component Library Steven-H Parts 8 23rd February 2011 05:43 PM
Tube library batinal Tubes / Valves 4 20th April 2006 11:34 PM
Orcad & tube library Antonix Tubes / Valves 3 26th December 2005 02:54 PM
PSpice model library - please help Evan Shultz Solid State 0 30th November 2004 08:28 PM
PSpice Error...What's wrong?! Rarkov Solid State 8 22nd September 2002 02:24 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:21 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2