BEZ T9B Intermittent problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd October 2006, 08:25 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2006
Question BEZ T9B Intermittent problem

First let me say hello to all since this is my first post here. Hopefully some here may be able to help me.
I have a Pair of Bez T9B kt88 mono blocks. You use to see these on Ebay.
They use 4 ea Kt88 output tubes and 3 ea 6N1 tubes. The amp is a auto bias type. Now what happens to one of them is you can play it all day long with no problems with music going, but if you stop playing music and the amp idles to long you get a blasting 60hz hum out of the speaker. If you turn the power switch off for a second or two it goes away and you can go right on playing music again.
So my question is anyone have any ideas where i should start to look?
I have opened the amp up and all looks fine no over heating or anything outright bad.
  Reply With Quote
Old 3rd October 2006, 09:40 PM   #2
pwgtang is offline pwgtang  Armenia
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: california
If you make sure power supply section was good,then may be
one of your amp's tube had internal leak or short between
cathode and filament.
  Reply With Quote
Old 4th October 2006, 06:26 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2006
All output tube are new and matched it did the same thing with the old set. I did not try to change any of the input tubes 6N1's (12Au7's) according to the labeling on the amps.
  Reply With Quote
Old 4th October 2006, 02:28 PM   #4
pwgtang is offline pwgtang  Armenia
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: california
Switch all the tubes between the two units to see the problem
follow the tubes or not.
  Reply With Quote
Old 10th October 2006, 02:32 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2006
Talking Bez T9B

You where right on the money, It ended up being one of the 6N1's , Funny thing it would only act up after an hour or so and only when not playing music. Go figure ? Thanks for your help
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
intermittent amp problem (PM80SE) jitter Solid State 18 15th June 2012 04:21 AM
Intermittent PS problem on Yamaha HTR-5250 jtholle Solid State 1 28th June 2008 04:04 AM
Intermittent Jack Problem m1p1 Instruments and Amps 7 13th February 2006 04:10 PM
Intermittent PA amp problem pjpoes Everything Else 2 15th October 2005 10:36 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:57 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2