Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

DIY Hybrid poweramp noise and hum problem
DIY Hybrid poweramp noise and hum problem
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th April 2006, 09:28 PM   #1
maxpou is offline maxpou  Canada
diyAudio Member
 
maxpou's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Québec
Unhappy DIY Hybrid poweramp noise and hum problem

Hi everyone,
i have diy hybrid power amp no feedback with tube 6922 input circuit SRPP and 6 output mosfets IRF130, 9130 class ab. My power supply for output stage 1 transfo by each channel and 20000uf by rail. PS for tube is regulated by this circuit (see this adress)
http://www.diyaudio.com/forums/showt...threadid=78629
i have a noise and hum how i place my GND? thank you!!!
  Reply With Quote
Old 30th April 2006, 10:10 PM   #2
jleaman is offline jleaman  Belgium
Banned
 
Join Date: Apr 2002
Send a message via AIM to jleaman
Can you show us an pictures how you have it connected now and have it running. ? what about a full schematic ?
  Reply With Quote
Old 2nd May 2006, 01:21 AM   #3
maxpou is offline maxpou  Canada
diyAudio Member
 
maxpou's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Québec
Hi Jleaman, thank's for your answer.
here the schematic of my poweramp.

description of wiring gnd:
1- input rca gnd is on resistor input to gnd
2- all gnd of tube circuit is on my transfo CT
3- low voltage gnd is on transfo CT and there is a aluminium jumper which connect each channel and ground tube circuit.

thank you!!!
Attached Images
File Type: jpg poweramp schematic.jpg (50.8 KB, 348 views)
  Reply With Quote
Old 2nd May 2006, 07:06 AM   #4
jleaman is offline jleaman  Belgium
Banned
 
Join Date: Apr 2002
Send a message via AIM to jleaman
Is this all on a bread board or is it on a circuit board ?
  Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 12:36 AM   #5
maxpou is offline maxpou  Canada
diyAudio Member
 
maxpou's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Québec
Hi Jleaman,
i have three boards, one for my power supply, one by channel with small circuit bias for mosfet. i don't have a board for my big cap because it's a cap with screw. thank you!!!
  Reply With Quote
Old 7th May 2006, 05:37 PM   #6
maxpou is offline maxpou  Canada
diyAudio Member
 
maxpou's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Québec
Hi,
somebody can help me to find my hum and noise problem? thank you! Maxpou
  Reply With Quote
Old 7th May 2006, 05:53 PM   #7
Ryssen is offline Ryssen  Sweden
diyAudio Member
 
Ryssen's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sweden--> Here
You don´t have a schema with all the components values on,and any data on the amp?
__________________
Regards Åke
  Reply With Quote
Old 7th May 2006, 05:55 PM   #8
rdf is offline rdf  Canada
diyAudio Member
 
rdf's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: big smoke
Let me begin by stating I'm a solid state 'idjit', but if someone handed me that circuit to diagnose the first thing I'd do is remove the tubes and clip a couple thousand ohms across the interstage switch to see if the hum disappears or changes. The output stage gates don't appear to have any reference to ground.
__________________
Ears aren't microphones.
  Reply With Quote
Old 7th May 2006, 06:26 PM   #9
SY is offline SY  United States
On Hiatus
 
SY's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Chicagoland
DIY Hybrid poweramp noise and hum problem
rdf: It looks to me like they do via the PS rails. Nonetheless, I don't see how that bias scheme could be stable.
__________________
"You tell me whar a man gits his corn pone, en I'll tell you what his 'pinions is."
  Reply With Quote

Reply


DIY Hybrid poweramp noise and hum problemHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise problem on DAC IC DrVingTor Digital Source 0 3rd July 2006 10:17 AM
Noise Problem. raveenvijendren Solid State 0 14th November 2005 07:03 AM
Noise Problem Jackson Yaya Solid State 4 6th June 2005 07:08 PM
noise problem danyel Chip Amps 3 23rd February 2005 11:59 AM
HF noise problem jarkaa Chip Amps 1 6th February 2005 05:47 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:46 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki