Help! no signal! Marshall JTM60 - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th April 2006, 06:58 PM   #11
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: San Antonio, Texas
Well, i did replace the HT fuse and the amp played for about 30 seconds before blowing the fuse again. I have been told this could be caused by worn out tubes. The amp has mullard el34 power tubes and JJ 83 preamp tubes. Would it most likely be the power tubes or preamp?
  Reply With Quote
Old 24th April 2006, 07:37 PM   #12
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Good. Assuming you replaced the fuse with a correct spare, something seems to be wrong with the electronics.
The HT fuse is the 500mA slow blow. If it were faulty rectifiers, D105 - D108, the fuse would probably blow instantly. Worn out tubes can be but first check capacitors like C112, C111, C110, C109.

/Hugo
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PWM signal to Audio signal possible? thx_dts71 Class D 2 11th November 2008 02:38 PM
JTM60 capacitor question joelchoy Tubes / Valves 3 15th February 2008 05:32 AM
Marshall Signal Path Help SaveTheMarshall Instruments and Amps 3 6th May 2007 03:02 PM
How do I turn an high current signal into a line level signal?? sardonx Tubes / Valves 8 27th August 2005 11:16 AM
Creating a differential signal from a single-ended signal for bridged amps Peter Daniel Chip Amps 45 8th November 2004 12:47 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:29 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2