Hybrid amplifier help... - Page 9 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th February 2006, 11:08 AM   #81
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Aberystwyth / Llanelli (wales)
Send a message via MSN to DoomPixie
i understand now.. i will look into it some more..
Thanks,
Owen
  Reply With Quote
Old 20th February 2006, 11:12 AM   #82
sajti is offline sajti  Hungary
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Vác, Hungary
Quote:
Originally posted by DoomPixie
i understand now.. i will look into it some more..
Thanks,
Owen

Just add a DC servo, to apply DC feedback. It will solve the problem, and You can use this topology

sajti
  Reply With Quote
Old 20th February 2006, 12:59 PM   #83
anatech is offline anatech  Canada
diyAudio Moderator
 
anatech's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Georgetown, On
Hi Owen,
Before trying a DC servo, just reference the input to ground as I mentioned. I have a circuit that is similar that I didn't get over a 50mV DC offset. I left it because other examples sat around 10 mV DC. I didn't get an on or off spike either. This could be as esy as a pair of 220K resistors from each input to ground.

The common resistor ensures equal current flow in the ccs reference diodes, match the emitter resistors. I also matched the input transistors for gain.

-Chris
  Reply With Quote
Old 20th February 2006, 01:28 PM   #84
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Aberystwyth / Llanelli (wales)
Send a message via MSN to DoomPixie
thanks for clearing that up chris, I was planning on building the circuit as is and testing it before adding a dc servo (if it is really needed) Would rather get it workign before i overcomplicate it. I would probably have a working prototype now.. but i found that the battery in my multimeter is flat when i went to turn it on earler to measure soem resistors must have left it on or something
anyway,
i will get a new battery tommorow hopefully.
Wish me luck..lol..
Thanks,
OWen
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hybrid amplifier A2 class Jaime Tubes / Valves 16 20th June 2012 10:39 PM
The Hybrid Class A amplifier gaborbela Tubes / Valves 135 24th May 2012 05:33 PM
amplifier for hybrid car? star882 Car Audio 8 24th May 2009 04:50 AM
The Perfect Hybrid Amplifier Stee Solid State 0 27th July 2008 08:03 PM
Hybrid amplifier.. Please help.. DoomPixie Solid State 96 2nd March 2006 02:54 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:51 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2