problem with EL84 PP amp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th March 2005, 08:56 AM   #1
Account Disabled
 
Join Date: Sep 2004
Location: Earth
Unhappy problem with EL84 PP amp

A friend of mine has build the attached amp from SDS labs .
But it doesn't work.
The outputs of the phase splitter are too much different! Measurements with voltmeter saw as that we have the same voltage at the grid and at the cathode of the phase splitter.
Not the desired 2V that are needed for bias.But around 100mV difference!
An other strange thing is that the first tube works with 0,5mA!
After all these I'm thinking that the 4K75 at the cathode of the first stage is too big.What do you say?
Any help?
Attached Files
File Type: pdf el84sch.pdf (60.4 KB, 76 views)
  Reply With Quote
Old 16th March 2005, 11:31 AM   #2
SY is offline SY  United States
diyAudio Moderator
 
SY's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Chicagoland
Blog Entries: 1
That first hole is being run pretty lightly, but 0.5mA is not unreasonable.

What are your measured B+ rails for the first and second stage?
__________________
The more you pay for it, the less inclined you are to doubt it.- George Smiley
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5W EL84 drive EL84 SE Audio_idiot Tubes / Valves 31 31st May 2012 08:38 PM
el84 - 807 ? then_dude Tubes / Valves 19 8th December 2005 09:32 PM
EL84 DPP and Full Range problem PTSOUNDLAB Tubes / Valves 6 18th August 2003 06:23 PM
EL84 BIAS problem - again.... Buhl Tubes / Valves 4 28th November 2002 10:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:30 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2