Power Transformer Issue - Page 4 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th February 2013, 10:31 PM   #31
JMFahey is offline JMFahey  Argentina
diyAudio Member
 
JMFahey's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Buenos Aires - Argentina
Quote:
I also measured the outside of the power transformer to my wall outlet's ground and I get 125VAC. I suspect that this thing is dangerous
Well, *this* is the straw that broke the camel's back.
No point wasting more time with that transformer, even if hum dissappears or voltages are perfect or it does not overheat, NOW IT HAS PROVEN DANGEROUS.
Sorry.
  Reply With Quote
Old 2nd March 2013, 08:40 PM   #32
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Amesbury, MA
UPDATE!!!!!!!!!!

For those of you who like happy endings I replaced both transformers and now the amp is quiet as a mouse and sounds great!

I didn't have to do the output transformer but my buddy uses it for work so it has to be reliable.

Anyway thanks for all the help to everyone that helped me.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Output Transformer Issue??? howe0168 Tubes / Valves 9 6th September 2012 02:59 PM
Power Transformer Issue Sperrino Power Supplies 3 14th September 2011 01:16 AM
Power Transformer issue dosilegecko Tubes / Valves 5 12th April 2010 07:23 PM
Transformer Issue? litezoner Solid State 36 5th October 2008 12:07 AM
Transformer issue filholder Chip Amps 29 25th March 2006 06:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:29 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2