MP-2A preamp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th January 2013, 11:47 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2012
Default MP-2A preamp

I'm with the MP-2A tube preamp here with a little problem. The power board have a bridge rectifier for the heaters, that begins with 9V from the toroidal transformer and go to the bridge, MB102. After this, the voltage is regulated on the LT1084CP and go to the preamp board.
Well that problem is that the bridge is getting too hot. In fact, the soldering was melted and the fiber pcb was burned a little.
The first thing that I did, was remove the wire heaters from the board, after fix the soldering and I turned on to see if the bridge get hot, but the result was negative.
Now I'm looking for a easy solution for fix this, maybe using separated diodes, or some bridge easy to buy, or a heat sink, whatever...
Thank you for reading.

Last edited by felipemuniz; 14th January 2013 at 11:50 PM.
  Reply With Quote
Old 15th January 2013, 06:48 AM   #2
Tesla88 is offline Tesla88  Italy
diyAudio Member
 
Tesla88's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Italy
Any schematic?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kharma MP 1000 jpetek Class D 0 9th March 2011 12:51 PM
Yamaha C-2a Preamp problem Overheated Solid State 2 13th March 2010 07:01 PM
Caddock MP 132 Rob11966 Parts 0 2nd March 2009 09:05 AM
Is one 25.2A, 2A or two 12.6V, 3A transformers enough for gainclone? beady Chip Amps 8 11th July 2006 02:16 PM
A.R.T. tube mp studio preamp music321 Chip Amps 3 25th December 2005 03:36 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:21 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2