6n11 tube headphone amp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13th January 2013, 03:05 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Tampa FL
Send a message via Skype™ to dobiejoe
Default 6n11 tube headphone amp

6n11 tube headphone amp. No sound from one side. Both main power chips are 24V and heater amps are putting out 6.9V. Any help would be great. I am thinking the main verable reisiter and I should upgrade all the resisters to 1% metal.
.
The numbers with input being used, no output,
pin 1 200mv with steady rise in MV range only
pin 2, 22MV
pin 3, 200MV
pin 4, 6.9V
pin 5, 36MV
pin 6, 12.06V
pin 7, 20MV
pin 8, 380MV
pin 9, 0V

Any Idea's?
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 09:29 AM   #2
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
6N11 tube is the Chinese equivalent of ECC88 pin 1 & 6 are the anodes/plates so both tubes must have the same voltage so seems don't arrive B+ to pin 1 check the track if there is a burned resistor or the track have a break.

Do you have the schematic?

Last edited by merlin el mago; 13th January 2013 at 09:32 AM.
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 06:36 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2012
Bravo 12AU7 Mods and Appreciation thread
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 07:34 PM   #4
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
Quote:
Originally Posted by orion rob View Post
I'm not member, I can't see nothing.
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 01:09 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Tampa FL
Send a message via Skype™ to dobiejoe
I replaced all the reisiters with new 1/4W 1% metal film and still no output from the left side. Both heaters work. All amp chips work. I just dont get it. any ideas
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 02:06 PM   #6
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
Have you checked semis: IRF510 & 2N3906?
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 03:54 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Tampa FL
Send a message via Skype™ to dobiejoe
all four power amps work good. 6.7 to the heaters and 24 to the tube.
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 04:53 PM   #8
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
If no signal in one channel inject 1KHz sinus and track with the scope where is lost the signal.
  Reply With Quote
Old 19th January 2013, 05:27 PM   #9
Simon B is offline Simon B  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: North-East England
Circuit as shown below?
Attached Images
File Type: gif Headphone Amp 219.gif (17.8 KB, 200 views)
__________________
Engineer: One who can do for 10 shillings what any fool can do for 10 pounds.
  Reply With Quote
Old 7th February 2013, 03:58 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Tampa FL
Send a message via Skype™ to dobiejoe
Still no sound out of left side.

Replaced all resisters with 1%
replaced trimmer pots with 2K and tried 10K
both heater amps work and both sides of the tube amps work.

Anything else I need to try?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LM3886+6n11 amp build question srinath Power Supplies 6 11th May 2012 12:16 PM
Equivalents for 12AT7 and 6N11 ? (Sense G3 headphone amp) pingfloid Tubes / Valves 22 8th December 2011 03:35 AM
6N11 tube work at 24V power supply? siliconray Tubes / Valves 16 16th October 2011 02:24 AM
2XLM3886+6N11 tube kit. srinath Chip Amps 6 19th March 2010 10:38 AM
Octal tube as headphone amp output tube yagoolar Headphone Systems 6 25th November 2006 09:11 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:17 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2