Stuck with repair ;( - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th March 2012, 04:42 PM   #11
kevinkr is offline kevinkr  United States
diyAudio Moderator
 
kevinkr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Boston, Massachusetts
Blog Entries: 6
The driver stage was a bit different, used a 5751 in the first stage and a 12BH7 in the second. No balance pot in the front end. The existing design implemented with the 6CG7 should be fine.

Differences between the 12AU7 and the 6CG7 may account for some of the problems you are having, they are just a little different in terms of transconductance for a given bias and plate voltage. Changing those two resistors should get you where you need to be I think. Set the balance pot so that the plate voltage on the second stage plates matches well for best overall symmetry. (Within a couple of volts is generally OK)
__________________
"Extraordinary claims require extraordinary evidence." - Carl Sagan
  Reply With Quote
Old 8th March 2012, 05:12 PM   #12
limono is offline limono  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
Ok , I changed them and all is fine , thanks a bunch!!!! The amp was blowing output tubes and melting PCB board (where screen cathode resistors were installed) when I've got it. Part of it was faulty tubes but I think octal sockets are culprit and needs to be cleaned frequently.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stuck on Standby Brouilly Tubes / Valves 16 20th March 2009 05:19 PM
Stuck in standby, and other stories GAgola Solid State 0 27th June 2008 10:04 AM
Stuck in a dip ttruman Multi-Way 77 6th June 2008 12:51 PM
Amp stuck on audiobahnkid592 Car Audio 1 8th July 2007 11:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:12 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2