WAD phono 3 motorboating with Raphaelite 300b - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Tubes / Valves

Tubes / Valves All about our sweet vacuum tubes :) Threads about Musical Instrument Amps of all kinds should be in the Instruments & Amps forum

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th November 2011, 01:08 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2011
Default WAD phono 3 motorboating with Raphaelite 300b

Hi

I recently bought a Raphaelite 300b amp from Hong Kong. A scematic can be found on the following page: *ƶӹ쳧

The amp sounds great with CD but motorboats when I plug in the WAD phono 3. The phono 3 has worked perfectly with a Miniwatt tube amp.

The motorboating increases as the volume is increased and disappears when only one channel lead is connected.

Does anyone have any suggestions to fix this problem?

Many thanks

Adrian
  Reply With Quote
Old 14th November 2011, 04:35 PM   #2
kevinkr is offline kevinkr  United States
diyAudio Moderator
 
kevinkr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Boston, Massachusetts
Blog Entries: 6
Do you have a scope and some tools? Schematics for both the amp and pre-amp would be helpful. (Please do not post copyrighted material here! Redrawn is OK as is posting with permission from the copyright owner) I suspect that there is significant subsonic output from the phono pre-amplifier and due to the design of the 300B power supply or its GFB implementation (if present) there is subsonic instability occurring.

One possibility would be to reduce the value of the coupling caps between the driver and output stages in the 300B amp, another would be to rework the psu to improve isolation between stages. Knowing what is best to do really depends on understanding the problem. For example if the coupling caps used in the 300B amp permit useful amplification below 1Hz they really ought to be made smaller, OTOH hand if the phono stage does not start to roll off a little below 20Hz that indicates a potentially poor design choice as well.

I think a little more information is required.
__________________
"Extraordinary claims require extraordinary evidence." - Carl Sagan
  Reply With Quote
Old 19th November 2011, 10:13 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2011
Hi and thanks for your response. I'll try and dig out a schematic for the WAD phono3 and explore your suggestions.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Motorboating phono input on Stromberg Carlson ASR433 GordonW Tubes / Valves 3 24th October 2009 01:00 PM
WAD+Wilmslow Konig Multi-Way 1 5th March 2007 07:12 PM
Wad Kls3 Brain Multi-Way 7 28th June 2005 04:40 PM
Wad Kls 11 Brain Multi-Way 1 19th February 2005 03:26 PM
Wad 6550 Brap Tubes / Valves 6 20th January 2004 06:54 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:49 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2